Domov News Roztomilý bizár – VW Beetle a Rolls-Royce ako jedno auto

Roztomilý bizár – VW Beetle a Rolls-Royce ako jedno auto

Zdroj: Facebook Marketplace

Kríženec VW Beetle a modelu Rolls-Royce znie pomerne bizarne. Čakali by ste, že niečo takéto vznikne? Ak nie, tak asi nebudete tými jedinými, ale tento počin skutočne vznikol a dokonca si hľadá svojho nového majiteľa.

Volkswagen Beetle patrí medzi kultové modely nielen nemeckej značky, ale celej automobilovej kultúry ako takej. Prenesme sa však mysľou na talianske cesty, kde máme možnosť stretnúť vďaka bohatej automobilovej histórii, súčasnosti a dúfajme aj budúcnosti, krásne automobilové skvosty. No nie každý projekt „Made in Italy“ končí skvostným výsledkom. Za bizarný môžeme rozhodne označiť prípad pôvodného modelu VW Beetle z roku 1972, ktorý sa pokúsili prestavať na Rolls-Royce.

Zdroj: Facebook Marketplace
Úplne zmenená silueta

Ak by ste sa pozreli na tento „upravený“ model VW Beetle, asi by ste ho len veľmi ťažko spoznali. Modifikácia tohto modelu začína pretiahnutou prednou kapotou, na ktorej konci sa nachádza typická maska z modelov Rolls-Royce. Nesmie chýbať ani ikonická soška. Pri pohľade viac z boku rozhodne vytŕčajú predné blatníky so zaujímavými svetlometmi, ktoré ohraničuje falošný chrómový rámik. Nižšie partie zasa „zdobí“ výrazný predný nárazník.

Bočný pohľad ponúkne tiež slušné výstrelky v podobe dvojfarebného lakovania a dreveného dekoru bočných prahov. Zadnej časti dominuje výrazné veko batožinového priestoru, ktoré úplne deformuje siluetu klasického VW Beetle. Opticky vytvára z tohto „hybridu“ sedan. V štandardnom modeli nájdeme vzadu vzduchom chladený motor. Otázniky visia teda na tým, ako sa dokáže motor chladiť, keďže po karosárskej úprave mu chýba potrebná ventilácia.

Chceli by ste ho?

Vozidlo disponuje sťahovacou plátennou strechou, ktorá pravdepodobne má to najlepšie už za sebou. Inzerát tohto unikátneho modelu môžete nájsť na Facebook Marketplace. Inzerát však neponúkne veľa detailov o interiéri, pôsobí však pôvodným dojmom. Ďalej nepoznáme ani skutočný nájazd kilometrov a ďalšie technické špecifikácie. Na inzerát upozornil portál Auto.cz.

Tento unikát sa aktuálne nachádza na juhu Talianska a jeho cena by mala byť zhruba 9 500 eur. Ak teda máte záujem, viete kde tento kúsok hľadať. Úprimne však veľmi ťažko odhadnúť, či po tomto bizarnom kúsku niekto siahne.

Zdroj: Facebook Marketplace

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAuto.cz
Predchádzajúci článokMercedes-AMG vs. BMW M – ktoré je úspešnejšie?
Nasledujúci článokMichelinské hviezdičky majú 97 rokov, poznáte ich príbeh?