Domov Doprava ViaRest je nová aplikácia informujúca o službách na diaľničných odpočívadlách

ViaRest je nová aplikácia informujúca o službách na diaľničných odpočívadlách

Národná diaľničná spoločnosť uvádza novú mobilnú aplikáciu ViaRest, ktorá bude slúžiť ako dôležitý informačný kanál pre motoristov osobných a nákladných vozidiel.

Aplikácia je zatiaľ iba prototypom. Motoristi v nej aktuálne nájdu prehľad o všetkých službách, ktoré môžu počas cestovania využiť na diaľničných odpočívadlách a rovnako im pomôže s privolaním Diaľničnej patroly. S vývojom aplikácie NDS bezodplatne pomohli študenti z Digital league.

Mobilná aplikácia informuje o službách na diaľničných odpočívadlách, ponúka možnosť náhľadu na odpočívadlo či priamu navigáciu na dané odpočívadlo. Filter ponúka výber konkrétnych služieb, ktoré na odpočívadlách chcete nájsť. Obsahom aplikácie tak je kompletný zoznam diaľničných odpočívadiel spolu so službami, ktoré ponúkajú. Motoristi si môžu svoje obľúbené a najčastejšie využívané odpočívadlá aj uložiť, aby ich mali automaticky po ruke a mali komplexné informácie o tamojších službách. Pridanou hodnotou je online monitoring dostupnosti voľných parkovacích plôch na odpočívadlách vďaka senzorom – prvotne na odpočívadle D1 Považská Bystrica.

Aplikácia ponúkne motoristom tiež kompletný prehľad o okolitých čerpacích staniciach aj s ohľadom na konkrétnu pohonnú látku. Pokiaľ máte elektromobil, môžete si v nej vyfiltrovať stanice, kde si viete svoje auto nabiť. Aplikácia vám navrhne tú najbližšiu a po kliknutí vás presmeruje na navigáciu. Takisto poskytuje zoznam zastávok, kde môžete využiť sociálne zariadenia a nechýba v nej ani informácia o parkovacích plochách.

Aplikácia používateľov ďalej informuje o spoplatnení diaľnic a rýchlostných ciest, pričom ich vie presmerovať priamo na nákup elektronickej diaľničnej známky. Aplikácia ViaRest neslúži iba bežným motoristom, ale aj dopravcom. Nájdu tu všetky informácie o mýte aj službe EETS.

Princíp zavolania Diaľničnej patroly v núdzovej situácii je podobný ako v aplikácii Pomoc na diaľnici. Pomoc si viete zavolať jedným klikom napríklad pri poruche vozidla. Diaľničná patrola najčastejšie pomáha motoristom vytvorením bezpečného zákrytu.

Vo viacerých kartách aplikácie sa nachádza políčko s názvom „Feedback“. Toto tlačidlo slúži na zanechanie spätnej väzby, vďaka ktorej budú tvorcovia môcť funkcie aplikácie zlepšiť, zefektívniť a prispôsobiť potrebám motoristov.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJNDS
Predchádzajúci článokHomolovi na Slovakiaringu dýchal na chrbát 16-ročný tínedžer na starom Golfe
Nasledujúci článokFord E-Transit Courier odvezie dve europalety a nedá šancu zlodejom