Domov News Brazílsky karneval každý deň? Mercedes-AMG farebne uletel

Brazílsky karneval každý deň? Mercedes-AMG farebne uletel

Foto: Mercedes-AMG

Výrazné farby karosérie k športovým vozidlám neodmysliteľne patria. Mercedes-AMG A 45 S v novej limitovanej edícii nazvanej veľmi jednoducho – Limited Edition – toto do bodky spĺňa. 

Základná farba karosérie je dobré známe zelené peklo AMG magno. Pre nižšiu strednú triedu nebol tento farebný odtieň doteraz k dispozícii. Okrem toho treba spomenúť fólie s logom AMG, veľké nápisy „A 45 S“ na dverách a znak AMG na kapote. Mimoriadny model Limited Edition prichádza tiež s matnými čiernymi 19-palcovými kovanými diskami AMG s dizajnom siedmich zdvojených lúčov. Kontrastná žltá farba zvýrazňuje lúče ráfikov. Na krytoch nábojov kolies je emblém Limited Edition. Lesklé čierne brzdové strmene vysokovýkonnej brzdovej sústavy AMG ladia s farbou kolies a majú biele logá AMG. K dômyselným detailom patria aj exkluzívne veko palivovej nádrže s logom AMG a svetelný projektor: pri nastupovaní a vystupovaní sa na vozovku premieta erb AMG.

Mercedes-AMG A 45 S Limited Edition
Foto: Mercedes-AMG
Tri balíky výbavy

Mimoriadny model Limited Edition ďalej vylepšujú tri balíky výbavy. Balík AMG Night obsahuje výrazné dizajnové prvky v čiernej farbe. Patria k nim predný rozdeľovač prúdenia, kryty vonkajších zrkadiel a línie bokov. Balík dopĺňajú tepelnoizolačné tmavo tónované sklá od B-stĺpika. Balík AMG Night II má stmavené predely na obložení chladiča, ako aj nápis na predných blatníkoch a zadných výklopných dverách v čiernej chrómovej farbe. Aerodynamický balík AMG zahŕňa špeciálne namontované diely a pevné zadné krídlo AMG. Tieto prvky sa pri vysokej rýchlosti postarajú o zvýšenie prítlaku a zlepšenie jazdných vlastností.

Mercedes-AMG A 45 S Limited Edition interiér
Foto: Mercedes-AMG
Kontrastná žltá aj v kabíne

Nezameniteľný je aj interiér modelu Limited Edition. Sedadlá AMG Performance sú potiahnuté kombináciou imitácie kože ARTICO a mikrovlákna MICROCUT v čiernej farbe. Žlté ozdobné švy na sedadlách, obloženiach dverí a prístrojovej doske vytvárajú atraktívne kontrasty. To platí aj pre vyšité emblémy s nápisom „45 S“ na predných opierkach hlavy. Ďalšími výraznými prvkami v interiéri sú volant AMG Performance so žltým ozdobným švom, ako aj ozdobné prvky AMG z hliníka so vzorom AMG a žltými nápismi AMG. Zmysel pre detail preukazujú nástupné lišty AMG. Ich súčasťou je dizajn so vzorom AMG v čiernej farbe a nažlto podsvietené logo AMG. Vyššiu kvalitu dizajnu v interiéri dopĺňajú podlahové rohože AMG s nápisom „45 S“ a ozdobným prešívaním v žltej farbe.

Foto: Mercedes-AMG

Výkon 310 kW (421 k) je zárukou vysokovýkonnej motorizácie modelu A 45 S 4MATIC+. Zrýchlenie tohto športového kompaktného vozidla z 0 na 100 km/h trvá len za 3,9 sekundy. Maximálna rýchlosť je elektronicky obmedzená na 270 km/h. Okrem samotných hodnôt výkonu zaujme 2,0-litrový štvorvalcový turbomotor AMG aj svojou spontánnou odozvou. K dynamickému jazdnému zážitku podstatnou mierou prispieva plne variabilný náhon na všetky kolesá AMG Performance 4MATIC+.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.2 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS Mercedes-AMG
Predchádzajúci článokApokalypsa na cestách? Ulice slovenských miest zaplnia tisíce traktorov
Nasledujúci článokPrvé nové auto značky za 13 rokov – Lancia Ypsilon