Domov News Ešte u nás nejazdí ani jeden kus, no už teraz je toto...

Ešte u nás nejazdí ani jeden kus, no už teraz je toto SUV lacnejšie o tisíce eur

Foto: Renault

Jeho predaj sa už začal, ale prvé vozidlá dorazia k predajcom a prvým zákazníkom až v júni. V rámci akcie ho je možné objednať so zľavou niekoľko tisíc eur.

Reč je o novom SUV-kupé Renault Rafale. To sa oficiálne začalo predávať na Valentína 14. februára. Na prvé kusy u predajcov si však Slováci musia počkať ešte niekoľko mesiacov. Renault však aktuálne cenovo zvýhodnil všetky svoje vozidlá typu SUV, takže výhodnejšie je možné získať aj túto horúcu novinku.

Renault Rafale
Foto: Renault

Renault Rafale používa hybridný pohon E-Tech a je 4,71 m dlhý, 1,86 m široký a 1,61 m vysoký. Postavený je na aliančnej podvozkovej platforme CMF-CD, ktorá bola navrhnutá tak, aby vyhovovala všetkým stupňom elektrifikácie. Napriek svojmu tvaru zadnej časti strechy, ktorá pripomína vozidlá typu kupé, disponuje Rafale základným objemom batožinového priestoru veľkorysých 627 litrov. Okrem typických čŕt svojich súrodeneckých modelov a architektúry interiéru aj Rafale ponúka možnosť inštalácie panoramatického strešného okna Solarbay s elektronicky nastaviteľnou priehľadnosťou. Novinka vstúpila do predaja najprv s hybridným pohonom E-Tech, ktorý má výkon 200 koní. Vďaka mimoriadne nízkej priemernej spotrebe len 4,7 l/100 km poskytuje dojazd až 1100 km. Túto motorizáciu sme nedávno vyskúšali v modeli Espace a s jej vlastnosťami sme boli veľmi spokojní. Koncom tohto roka Renault avizuje aj zakomponovanie výkonnejšieho plug-in hybridného motora s výkonom 300 koní, ktorý vďaka dodatočného elektromotoru bude disponovať pohonom 4×4.

Renault Rafale
Foto: Renault
Esprit Alpine za cenu Techno

Základná cena modelu Renault Rafale vo výbave Techno je stanovená na sumu 39.900 eur. Obsahom tejto výbavy je napríklad dvojzónová automatická klimatizácia, 12,3-palcový prístrojový panel, multimediálny systém openR link s 12-palcovou obrazovkou, navigáciou, službami Google a audiosystémom Arkamys so 6 reproduktormi, 20-palcové disky kolies, predné a zadné parkovacie senzory, zadná parkovacia kamera či adaptívne svetlomety s LED funkciou hmlového svetla.

Vyšší stupeň výbavy Esprit Alpine obsahuje navyše napríklad systém sledovania mŕtveho uhla s aktívnou korekciou jazdnej dráhy, volant potiahnutý syntetickou kožou s dekórom Alcantara s prešívaním vo farbách francúzskej trikolóry, zadnú opierku s držiakmi pre smartfóny a tablet, dvoma USB-C vstupmi a držiakmi na nápoje, elektricky ovládané veko batožinového priestoru alebo systém natáčania zadných kolies 4Control. Cena Renaultu Rafale vo výbave Esprit Alpine je stanovená na 43.900 eur. Práve v tejto akcii, ktorá je limitovaná do konca apríla, je možné Rafale Esprit Alpine objednať za cenu verzie Techno.

Zľavy do maximálnej výšky až 5000 eur je možné uplatniť aj na modely Arkana, Austral, Captur alebo Espace.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.1 / 5. Počet hodnotení 81

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJrenault.sk
Predchádzajúci článokNastal zlom, Škodu Octaviu čaká ďalšia zásadná zmena
Nasledujúci článokElektromobily oberú Nemecko o 50 miliárd eur