Domov News Mercedes-Benz GLC je už pred dverami. Očakávať ho môžeme ešte v tomto...

Mercedes-Benz GLC je už pred dverami. Očakávať ho môžeme ešte v tomto roku.

Novinka bude k dispozícií už v priebehu tohto roka a dočkáme sa jej skôr, než sme očakávali. Ponúkne množstvo vymožeností, ako sme pri automobilke Mercedes zvyknutí.

Podľa renomovaného nemeckého motoristického webu MC Passion v aktuálnej dobe Mercedes finišuje s vývojom aktuálne novej generácie modelu GLC. Podľa magazínu, ktorý sa výhradne zameriava na túto automobilku by sa mala novinka predstaviť už v júni tohto roku.

Novinka taktiež narastie aj do dĺžky. Aktuálna dosluhujúca generácia meria 4,65 metra, nová, prichádzajúca bude mať 4,72 metra. S predĺženou karosériou je priamo úmerné aj predĺženie rázvoru o 15 milimetrov a zväčšenie batožinového priestoru až na 600 litrov. Aj keď auto narastie, tak Mercedes sľubuje, že v mestskej džungli bude stále ľahko ovládateľné a bude sa s ním dobre manévrovať. K dobrej manévrovateľnosti bude slúžiť aj natáčanie zadnej nápravy o 4,5 stupňa. Priemer otáčania by odhadovo mal byť 10,8 metra.

Ako technickú, tak aj technologickú výbavu si nové GLC vypožičia od sedanu a kombi verzie triedy C. Pasažieri sa taktiež budú môcť tešiť na väčší priestor na zadnej lavici ale aj na nový, modernejší infotainment. Tieto obrazovky by však mali byť v prípade GLC posunuté o čosi vyššie.

Pod kapotou budeme môcť nájsť 48V mild-hybridnú sústavu (benzín + elektro). Do ponuky sa časom taktiež dostanú aj plug-in hybridné verzie s označením 300e a 400e a taktiež aj spojenie dieslu s batériami v prevedení 300de. Plug-in hybridná kombinácia bude taktiež kombinovateľná s pohonom všetkých štyroch kolies 4Matic a elektrický dojazd hovorí o 100 kilometroch na jedno nabitie.

Čo je paradoxom, tak pri GLC by sa mal na pohonnom ústrojenstve podieľa vznetový 6-valcový motor, ktorý v triede C nenájdete. Výkon by mal ponúknuť na úrovni 300 koní. Kombinované výkony by sa mali pohybovať od 194 po 265 koní. Novinka sa odhalenia dočká v júny tohto roku a do predaja by mohlo vstúpiť v septembri. Uvidíme však aj najostrejšiu verziu v podaní AMG?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmcpassion.de
Predchádzajúci článokTEST KIA EV6 AWD GT-Line, nadčasový elektromobil so športovými ambíciami
Nasledujúci článokOjazdené autá zdraželi o vyše 500 eur, zároveň zostarli takmer o rok. Stále ich však pribúda