Domov News Zaparkovať môžete aj v kancelárii. Citroën Ami dostal vážnu konkurenciu

Zaparkovať môžete aj v kancelárii. Citroën Ami dostal vážnu konkurenciu

Cenovo dostupný „mikromobil“? Španielsky výrobca elektrických skútrov Silence pozná riešenie. Prináša vozítko, ktoré môžete šoférovať od 15 rokov a stojí o niečo menej ako Citroën Ami.  

Španielsky výrobca skútrov Silence sa rozhodol priniesť na trh konkurenta pre Citroën Ami vo verzii Buggy. Cenovka francúzskeho automobilu sa môže niekomu zdať privysoká, a tak sa výrobca z Barcelony rozhodol prísť na trh s ich vlastným prevedením s názvom S04. Ide o vreckový elektromobil, ktorý by sa zmestil aj do kancelárie. Svoje o tom by vedel hovoriť napríklad Jeremy Clarkson, ktorý to ešte dávno skúsil s modelom Peel P50.

Kratší a so slušným batožinovým priestorom

Model Silence S04 svojmi rozmermi nepresahuje už spomínaný Citroën Ami. Meria 2,28 metra do dĺžky a 1,29 metra do šírky. Aj napriek nízkemu vzrastu, do výšky dosahuje S04 iba 159 centimetrov, ponúkne miesto pre dvoch cestujúcich a aj pre ich príručnú batožinu. Celkovo disponuje tento model batožinovým priestorom s objemom pomerne slušných 247 litrov.

Maximálna rýchlosť, ktorú dosiahne model S04 v top verzii s označením L7e, sa zastaví na hodnote 85 km/h a na jedno nabitie dokáže prejsť vzdialenosť 149 kilometrov. Energia sa uchováva v dvojici vymeniteľných batériách s celkovou kapacitou 11,2 kWh. Ide o rovnaký typ batérie, aký výrobca Silence používa aj pre svoje elektrické skútre. Nabíjanie z domácej zásuvky by malo trvať zhruba 6 hodín a váha takýchto akumulátorov činí 82 kilogramov. Aby sme vám nezostali dlžní aj celkovú váhu modelu S04, tá dosahuje 450 kilogramov.

Už od 15 rokov

Interiér pôsobí pomerne jednoducho. Aj napriek tomu však ponúkne 7-palcovú obrazovku, elektrickú parkovaciu brzdu, elektricky ovládané okná a spätné zrkadlá, ale aj centrálne uzamykanie. Do štandardnej výbavy sa ešte dostali kotúčové brzdy. V rámci príplatkov si viete zabezpečiť systém ABS a aj klimatizáciu.

Top verziu s označením L7e so 14 kW elektromotorom dopĺňa slabšia verzia L6e s elektromotorom s výkonom 6 kW a maximálnou rýchlosťou 45 km/h. Táto verzia by mala byť dostupná aj pre mladších vodičov od 15 rokov. Cena S04 bez batérií vychádza zhruba niekde na úrovni okolo 7 tisíc eur. Ak si však prirátate poplatky za používanie výmenných staníc na batérie, cena narastie nad 10 tisíc eur. Oplatí sa?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNová Kona príde na Slovensko v júli, poznáme ceny
Nasledujúci článokNástupca Kie Stinger príde ako elektromobil s označením GT1