Domov News Nová Kona príde na Slovensko v júli, poznáme ceny

Nová Kona príde na Slovensko v júli, poznáme ceny

Úspešný model segmentu B sa tesne pred Vianocami odhalil vo svojej druhej generácii. Už v prvom prázdninovom mesiaci príde aj k slovenským predajcom. Kým sa tak stane, pozrime sa, akú ponúkne výbavu a koľko bude stáť. 

Druhá generácia modelu Kona v porovnaní s tou prvou výrazne narástla. Je o 14,5 cm dlhšia, o 2,5 cm širšia a o 2 cm vyššia. Rázvor narástol o 6 cm. Viac ponúka nová Kona aj z pohľadu batožinového priestoru, ktorý sa zväčšil o 92 litrov, resp. 144 litrov pri sklopených zadných sedadlách. Rozmermi aj priestorovou ponukou sa tak nová Kona zaradila na špičku segmentu SUV-B, v ktorom Hyundai ponúka aj crossover Bayon.

Kona

Nová Kona je prvým vozidlom značky Hyundai, ktoré je vybavené systémom Connected Car Navigation Cockpit s možnosťou aktualizácie softvéru vzduchom (OTA) pre všetky systémy vo vozidle. Ďalšou novinkou je odomykanie auta digitálnym kľúčom priložením smartfónu ku kľučke dverí vodiča alebo spolujazdca.

Výbava Comfort

Už vieme, že Kona bude na Slovensku v ponuke so stupňami výbavy Comfort, Family, Style a N Line+, ktorá bude k dispozícii aj v hybridnej a v plne elektrickej verzii. Základná výbava Comfort obsahuje predné LED reflektorové svetlomety, LED denné svietenie vpredu a LED zadné a obrysové svetlá. Z pohľadu bezpečnosti tu nájdeme napríklad asistent na rozjazd do kopca a zjazd z kopca, systém na udržiavanie vozidla v strede jazdného pruhu, automatické núdzové brzdenie s detekciou vozidiel, chodcov a cyklistov vrátane autonómneho núdzového brzdenia pri odbočovaní vľavo. Nechýba ani automatické diaľkové prepínanie svetiel, predné a zadné parkovacie senzory či zadná parkovacia kamera.

Súčasťou základnej výbavy je aj Smart Pack, tzn. inteligentný kľúč so štartovacím tlačidlom, alarmom a imobilizérom, integrovaná navigácia s 12,3-palcovým farebným LCD displejom s podporou služieb Apple CarPlay, Android Auto, Bluelink a Live Services. Za príplatok 700 € je možné si auto s manuálnou prevodovkou dovybaviť Comfort Packom so 16-palcovými diskami z ľahkých zliatin a vyhrievaním volantu a predných sedadiel. Pri výbave so sedemstupňovou automatickou prevodovkou je Comfort Pack zahrnutý v štandarde.

Výbava Family

Druhý stupeň výbavy Family prináša 17-palcové zliatinové disky kolies, predné FULL LED projektorové svetlomety, pozdĺžne strešné lyžiny, asistenta na monitorovanie mŕtveho uhla, upozornenie na vozidlá približujúce sa zboku pri cúvaní aj varovný systém na bezpečné opustenie vozidla. K dispozícii je výškovo nastaviteľné sedadlo a elektricky nastaviteľná bedrová opierka, vyhrievaný je volant aj predné a zadné sedadlá. V tejto výbave už nájdeme digitálnu prístrojovú dosku Supervision s 12,3-palcovým displejom, automatickú dvojzónovú klimatizáciu s výduchmi pre zadné sedadlá, bezdrôtové nabíjanie telefónu a pri automatickej prevodovke aj adaptívny tempomat.

Kona

Výbava Style

Stupeň výbavy Style ponúka 18-palcové zliatinové disky, elektricky otvárané piate dvere, zobrazenie mŕtveho uhla na prístrojovej doske alebo asistenta na predchádzanie kolíziám pri parkovaní. Sedadlá sú čalúnené v kombinácii látka/koža, interiér má ambientné podsvietenie a okolie vozidla v uhle 360-stupňov monitorujú 4 kamery. V tejto výbave je auto vybavené audiosystémom BOSE s ôsmimi reproduktormi. V úrovni Style patrí k príplatkovej výbave otvárateľné strešné okno (1 200 €) a dva balíky – Premium Pack za 1 700 € obsahuje kožené čalúnenie sedadiel s ventiláciou predných sedadiel, elektricky nastaviteľné relaxačné predné sedadlá s pamäťou pre sedadlo vodiča a funkciu digitálneho kľúča. Ešte viac štýlovosti ponúka za 1 900 € Premium Color Pack za 1 900 € rozširuje Premium Pack o interiér s farebnými akcentmi.

Kona

Najvyšším stupňom výbavy novej KONY je N Line+, ktorý vychádza z výbavy Style a navyše prináša športový predný a zadný nárazník, bočné prahy v striebornej farbe, 18-palcové zliatinové disky kolies v dizajne N Line či dvojitú chrómovanú koncovku výfuku. Vo všetkých úrovniach výbavy je za príplatok pastelový lak Atlas White (300 €), metalické laky (690 €) a strecha lakovaná v čiernej farbe (600 €).

Benzín, hybrid aj pohon 4×4

Základom ponuky je benzínový trojvalec 1,0 T-GDi s výkonom 88,3 kW (120 koní) so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou a pohonom prednej nápravy v dvoch úrovniach výbavy Comfort (od 22 590 €) a Family (od 25 290 €). Automatická prevodovka 7 DCT je pri tejto motorizácii k dispozícii od výbavy Comfort, ktorá obsahuje aj Comfort Pack so zliatinovými diskami a vyhrievaním volantu a predných sedadiel, od 25 290 €.

Kona

Druhou benzínovou motorizáciou v novej Kone je 1,6 T-GDi s výkonom 145,6 kW (198 koní), ktorá je k dispozícii len s automatickou prevodovkou a štartuje na cene 29 490 €. Vo výbave Family tiež ponúka aj možnosť pohonu všetkých štyroch kolies (od 31 290 €). Najvyšší stupeň výbavy N Line+ je vyhradený pre výkonnejšiu motorizáciu 1,6 T-GDi s pohonom prednej nápravy (od 33 390 €) aj 4×4 (od 35 190 €). Hybridná Kona poskytuje výkon 104 kW (141 koní) a je v ponuke vždy so 6-stupňovou automatickou prevodovkou a pohonom prednej nápravy. Na výber sú v tomto prípade tri úrovne výbavy – Family od 30 690 €, Style od 32 690 € a N Line+ od 34 490 €.

Nová benzínová a hybridná Kona zamieri k slovenským predajcom v druhej polovici júla. Čisto elektrickú verziu môžeme očakávať na jeseň.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.9 / 5. Počet hodnotení 12

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Audi Q3 45 TFSI-e S line – stávka na istotu
Nasledujúci článokZaparkovať môžete aj v kancelárii. Citroën Ami dostal vážnu konkurenciu