Domov News Renault spustil objednávky na Mégane R.S. Ultime. Stojí menej ako Type R

Renault spustil objednávky na Mégane R.S. Ultime. Stojí menej ako Type R

Renault Mégane R.S. Ultime je úplne posledným modelom s logom Renault Sport. Počet vyrobených kusov je limitovaný, niekoľko z nich sa však dostane aj na Slovensko.

Renault vyrobí len 1976 kusov ako spomienku na rok založenia divízie Renault Sport. Každý kus bude mať plaketku s poradovým číslom podpísanú Laurentom Hurgonom, testovacím jazdcom, ktorý s Mégane R.S vytvoril mnohé traťové rekordy. Renault Mégane R.S. Ultime vychádza z verzie Mégane R.S. Trophy. Odlišuje sa od nej najmä početnými čiernymi akcentmi. Tie sa rozprestierajú na streche, kapote, zadnom nárazníku, dverách a blatníkoch. Na pravom pruhu je nenápadne uvedený dátum vzniku spoločnosti Renault Sport, rok 1976. Automobil je možné objednať v jednej zo štyroch farieb (čierna, biela, žltá a oranžová).

Mégane R.S. Ultime

Karoséria Ultime má o 60 mm širšie predné a o 45 mm širšie zadné podbehy, bočné výduchy vzduchu, svetlomety R.S. Vision, centrálny výfuk, žraločiu anténu, spojler a zadný difúzor. V kabíne sú štandardne k dispozícii sedadlá Recaro čalúnené Alcantarou, 9,3″ navigácia s audiosystémom systémom Bose, 10″ prístrojový štít, palubná telemetria R.S. Monitor či adaptívny tempomat. Zoznam príplatkovej výbavy sa obmedzuje len na head-up displej, strešné okno a špeciálne navrhnutú kryciu plachtu na auto.

Mégane R.S. Ultime

Výbava na cesty aj okruhy

Automobil poháňa štvorvalcový preplňovaný motor s výkonom 300 koní a krútiacim momentom 420 Nm, dvojspojková automatická prevodovka EDC a mechanický diferenciál Torsen. Tieto parametre umožňujú vozidlu zrýchliť z 0 na 100 km/h za 5,7 s. Vozidlo je vybavené pneumatikami Bridgestone Potenza S007, 19″ kolesami Fuji Light a brzdami Brembo s červenými strmeňmi. Mégane R.S. Ultime bude platným členom rodiny Renault Sport na okreskách aj okruhoch, o čo sa postará predná náprava s oddelenými čapmi, tuhší podvozok Cup, hydraulické dorazy tlmičov a systém riadenia všetkých kolies 4Control.

Základná cena vozidla je stanovená na sumu 45.400 eur. Za head-up displej sa pripláca 350 eur, za panoramatické strešné okno 1.000 eur a za ochrannú plachtu 650 eur. Čierna farba karosérie je bez príplatku, biela stojí 900 eur a žltá s oranžovou 1.800 eur.

Veronika už 8 rokov používa športový Mégane R.S. ako daily car

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBMW M chce zachovať emócie aj pre modely EV
Nasledujúci článokAko správne vybrať a vymeniť brzdovú kvapalinu? Poradíme vám