Domov News Aston Martin DB12 Volante – s hurikánom vo vlasoch

Aston Martin DB12 Volante – s hurikánom vo vlasoch

Prvý Super Tourer bez strechy na svete. Aston Martin DB12 Volante to vytiahne až na 325 km/h. 

Koncom mája tohto roka tradičná britská automobilka Aston Martin predstavila prvý Super Tourer na svete. Neprešli ešte ani tri mesiace a už spoznávame otvorenú verziu Aston Martin DB12 Volante. Oproti verzii s pevnou strechou údajne v ničom nezaostáva.

Aston Martin DB12 Volante

Nešťastná koncepcia dopadla skvele

Kabriolety s vnútorným usporiadaním sedadiel 2+2 sú vo väčšine prípadov nie celkom šťastné riešenie. Anglická automobilka to však zvládla skvele a novinka bez strechy si zachováva dych berúce línie. Pre optimálne odhlučnenie je plátenná strecha vyrobená až z ôsmich vrstiev materiálu. Táto strecha sa zvláda zložiť už za 14 sekúnd, a keď vám váš slnečný deň prekazí dážď, už za 16 sekúnd budete opäť v suchu. Dokonca nielen, že to dokáže aj v pohybe, a to až do rýchlosti 50 km/h, ale stiahnuť a opäť strechu natiahnuť zvládnete aj diaľkovým ovládačom do vzdialenosti dvoch metrov.

Aston Martin DB12 Volante

Q ako z Jamesa Bonda

Pomaly každá automobilka má svoje špeciálne nazývané oddelenie, ktoré sa stará o spokojnosť tých najzámožnejších zákazníkov. V Aston Martin je to divízia Q, ktorá vám splní aj tie najnevšednejšie požiadavky. Štandardne auto dostanete s čiernou plátennou strechou. Na objednávku ju však môžete mať v červenej, modrej alebo strieborno-čiernej farbe. Pestrá je aj paleta farieb karosérie alebo množstvo alternatív čalúnenia interiéru. Skrátka, novinku si dokážete vyskladať podľa seba do najmenšieho detailu.

Aston Martin DB12 Volante

Ani o chlp horší

Ako pri automobiloch, ktoré prvotne vznikli s pevnou strechou a následne o ňu prišli býva zvykom, že v niektorých aspektoch zaostávajú, toto je úplne iný príbeh. Aj keď automobilka zámerne nezverejnila údaj o hmotnosti, ubezpečuje verejnosť o kvalitách svojho nového Super Toureru bez strechy. Zato sa pochválila nárastom celkovej tuhosti karosérie o takmer päť percent. Novinka bez strechy taktiež dostala užšiu prednú nápravu, vďaka čomu by mala ponúkať lepšie vozenie a kultivovanejšie odpruženie.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAbsolútny zákaz parkovania na chodníkoch už od októbra
Nasledujúci článokNová Insignia? Opel Experimental niečo naznačuje