Domov News Počmárané auto? Unikátnosť predáva a poslúži na dobrú vec

Počmárané auto? Unikátnosť predáva a poslúži na dobrú vec

Unikátnosť predáva. Minimálne tým sa riadia viaceré automobilky a ako na bežiacom páse predstavujú jeden unikátny model za druhým. Talianske Ferrari sa rozhodlo využiť tento trend a spojiť ho aj s dobrou vecou. Preto vznikol dodatočne vyrobený model Ferrari 812 Competizione s jedinečným matným lakom.

Talianska unikátnosť v podobe modelu 812 Competizione skrýva v pozadí dobrú vec. Tento jedinečný model totiž smeruje do dražby, z ktorej výťažok pôjde na charitu. Ak rozmýšľate, čo s peniazmi a túžite po modeli Ferrari 812 Competizione, máte pravdepodobne poslednú šancu ho získať. Má to však jeden háčik, že za tento model zaplatíte asi o niečo viac.

Auto ako skica

Tento taliansky skvost sa objavil na trhu ešte v máji 2021 a mal poslúžiť ako vylepšený a k dokonalosti bližší nástupca modelu 812 Superfast. Pod kapotou má atmosférický dvanásťvalec s objemom 6,5 litra a výkonom 830 koní. Vďaka viacerým funkčným úpravám tento model skutočne priniesol lepšiu stabilitu aj počas jazdy vo vysokej rýchlosti.

Vtedajšia cenovka modelu 812 Competizione presahovala 600 tisíc dolárov. Celkovo vzniklo 799 kusov modelu 812 Competizione a rovnaký počet modelov 812 Competizione A s odnímateľným strešným panelom. Aktuálne však posledný kus tohto modelu hľadá svojho majiteľa. Krásny automobil s matnou žltou farbou vznikol v dizajnovom štúdiu Ferrari Centro Stile. Na matnom laku vidíme čierne línie, ktoré priamo znázorňujú skicu dizajnéra Ferrari Flavia Manzoniho.

Podporia dobrú vec

Manzoni kladie obrovský dôraz na dôležitosť jednotlivých línií. Niektoré z nich ukazujú napríklad smer prúdenia vzduchu, čo môžeme vidieť napríklad pri pohľade zboku pod svetlometmi, za prednými blatníkmi či v oblasti prahov. Medzi líniami nájdeme aj poznámky v talianskom jazyku. Tieto poznámky zachytávajú konkrétne myšlienky, postrehy či nápady.

Žltý matný lak nesie názov Giallo Mistrato a pre náčrty zasa vo Ferrari použili špeciálny matný čierny lak s názvom Nero DS Sketch. Tento lak dokonale evokuje dojem popísanej karosérie. Už 17. októbra na Ferrari Gala v New Yorku sa uskutoční aukcia, z ktorej sa všetky finančné prostriedky použijú na dobrú vec. Konkrétnu charitu však Ferrari zabudlo uviesť. Minimálne však ide o pekný počin.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.2 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokZoznámte sa, toto je úplne nový VW Passat Variant
Nasledujúci článokAAA AUTO poskytne zákazníkom ako prvý predajca bezplatné overenie histórie vozidiel