Domov News Štát predáva Porsche 911 GT3 za cenu Octavie

Štát predáva Porsche 911 GT3 za cenu Octavie

Zdroj: cenza.cz

Porsche 911 (997) GT3 za cenu Octavie? Aj toto je realita, ktorá pochádza z Česka. Česká republika totiž predáva tento skvost za skutočne nízku cenu.

Porsche 911 GT3 997 asi nijak výrazne netreba predstavovať. Cenovky takýchto modelov rozhodne atakujú vysoké čiastky a nemajú ani tendenciu nijak výrazne klesať. Avšak „štátny“ inzerát z Česka ukazuje, že možné je skutočne všetko. A cenovka tohto modelu určite ani len zďaleka nedosahuje trhovú hodnotu tohto modelu.

Pôžitok z jazdy zaručený

Model GT3 môžeme označiť za akúsi vstupnú bránu do sveta modelov GT3. Následne vyššie v hierarchii nájdeme model GT3 RS a dva pretekárske špeciály GT3 Cup a GT3 RSR. Všetky spomenuté modely stoja na podvozkovej platforme modelu Carrera 4 a disponujú pohonom všetkých kolies. Kapotu aj dvere vyrobili z hliníku, kryt motoru zasa z plastového kompozitného materiálu. A oproti predchodcovi, modelovom rade 996, by mal byť tento model tuhší až o 40 %.

Pod kapotou nájdeme atmosférický šseťvalcový 3,6-litrový boxer motor. Obmedzovač vás pustí až do 8 400 otáčok za minútu, krásna symfónia. Maximálny výkon 409 koní však dosiahne tento model pri 7 600 otáčkach za minútu. Ak by sme teda prepočítali výkon na jeden liter objemu, dostaneme číslo 114 koní na liter. Slušné, čo myslíte?

Predaj zhabaného majetku

Predchádzajúci majiteľ teda disponoval špecifickým autom, na ktorom vykonal aj rôzne úpravy. Avšak štát je niekedy silnejší, a tak mal právo tento majetok zhabať. Aktuálne tak Porsche hľadá svojho nového majiteľa a vyvolávacia cena tohto skvostu je naozaj nízka.

Vyvolávacia cena štartuje na 889 tisícoch českých korún, čo v prepočte na eurá robí niečo okolo 36 tisíc. Takúto cenu zaplatíte zhruba za priemernú Škodu Octavia s motorom 1,5 TSI. Ak chcete vlastniť takýto špeciálny kúsok, neváhajte. Registrácia do dražby je zdarma a možno sa práve na vás usmeje šťastie a ponúknete najviac.

Zdroj: cenza.cz

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hodnotení 6

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJCenza.cz
Predchádzajúci článokUž tento víkend sa na Slovakiaringu opäť jazdí relykros
Nasledujúci článokTOP 10 elektrických áut s najvyšším dojazdom v roku 2023