Domov News Nový Opel Combo má modernejší vzhľad a dlhší dojazd

Nový Opel Combo má modernejší vzhľad a dlhší dojazd

Foto: Opel

Kompaktná dodávka od značky Opel sa dočkala novej generácie. Vozidlo vhodné pre firmy na rozvoz tovaru alebo presun zamestnancov bude po vylepšeniach nielenže komfortnejšie, ale aj bezpečnejšie.

V rámci vylepšení dostal Opel Combo prednú masku Opel Vizor, maticové svetlomety Intelli-Lux LED a aj 10-palcovú farebnú dotykovú obrazovku. Z kompaktnej dodávky neubudlo nič oproti predchodcovi, ale naopak pribudli vylepšenia. Okrem verzií so zážihovým a vznetovým motorom s automatickou prevodovkou bude k dispozícii aj elektrická verzia, ktorá bude v meste úspornejšia, tichšia a svižnejšia. Obe motorizácie sa dajú nakonfigurovať v dvoch dĺžkach s možnosťou dvoch alebo troch predných sedadiel. Na prepravu osôb bude v ponuke aj päťmiestna dvojkabína.

Opel Combo
Foto: Opel
Dlhší dojazd elektrickej verzie

Elektrická verzia prejde vďaka 50 kWh akumulátoru o 50 km viac ako v predchádzajúcej generácii, teda 330 km. Elektromotor ponúka výkon 100 kW a 270 Nm krútiaceho momentu s maximálnou rýchlosťou 130 km/h a možnosťou rekuperácie v troch úrovniach. Na nabíjacej stanici s výkonom 100 kW sa batéria nabije na 80 % za necelých 30 minút.

Foto: Opel

Opel Combo ani v elektrickej verzii neprichádza o schopnosť prepravovať a ťahať ťažké náklady. Je možné ho zaťažiť hmotnosťou 780 kg a potiahne príves s hmotnosťou 750 kg. Nákladný priestor má objem 4400 litrov. Príjemnejšie sa bude cítiť aj vodič vďaka vylepšeniam interiéru. V ponuke budú už spomínané 10” dotykové obrazovky s možnosťou prepojenia so smartfónom pomocou Apple CarPlay alebo Android Auto. V ponuke bude aj inovatívna stanica pre smartfóny, pri ktorej pomocou prepojenia cez aplikáciu sa stane zo smartfónu ovládací panel pre infotainment systém.

Opel Combo
Foto: Opel
Priestorové videnie

Vylepšenia so dočkala aj bezpečnosť. Novou bezpečnostnou vychytávkou je dynamické priestorové videnie, zobrazované pomocou dvoch kamier, jednej nad zadnými dverami a druhej pod vonkajším spätným zrkadlom spolujazdca. Pri zmene smeru
jazdy použitím smeroviek sa vám zobrazí záber mŕtveho uhla na digitálnom spätnom zrkadle. V porovnaní s bežnými zrkadlami poskytuje systém lepší výhľad, čo umožňuje vodičovi bezpečnejšie manévrovať. Mnoho bezpečnostných systémov, ako napríklad inteligentný asistent udržiavania rýchlosti, asistent udržiavania vozidla v jazdnom pruhu, pokročilý systém núdzového brzdenia a výstražný systém sledovania pozornosti vodiča je už v štandardnej výbave. Za príplatok bude možná voľba aj adaptívneho tempomatu.

Nová generácia Opel Combo je pripravená slúžiť na prácu pre profesionálov, ktorí hľadajú úspornú, kompaktnú, priestrannú a schopnú dodávku na prenos nielen nákladov, ale aj ľudí.

Opel Combo
Foto: Opel

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVedeli ste, že automatické brzdy používajú aj električky?
Nasledujúci článokTEST Jazdenky: SEAT Tarraco po 100 000km – nenadchne, ale dobre poslúži