Domov News Toto “Ferrari” poznáte? Pozrite sa naň lepšie…

Toto “Ferrari” poznáte? Pozrite sa naň lepšie…

Foto: Liberty Walk

Minulý rok známa japonská spoločnosť Liberty Walk predviedla na autosalóne v Tokiu špeciálny bodykit pre dnes už legendárne Ferrari F40. Tento rok spoločnosť predstavuje zaujímavú verziu kultového talianskeho superšportu, má to ale jeden háčik. Rozhodli sa napodobniť F40 a „obliekli“ do tohto bodykitu model Mazda Autozam AZ-1. Výsledok je úplne rozkošný, veď posúďte sami.

Liberty Walk patrí medzi veľmi populárne spoločnosti nie len v Japonsku. Ich práca prináša autám nezameniteľný dizajn inšpirovaný japonskou automobilovou kultúrou. Ak sa však pozriete na model F40 v ich podaní, ide rozhodne o skvost. Aj preto pôsobí veľmi zaujímavo, keď sa štýl ikonického talianskeho auta v japonskom dizajnovom kabáte, prenesie na automobil typu Mazda Autozam AZ-1.

Foto: Liberty Walk
Skoro ako Ferrari

Bodykit pre model AZ-1 si preberá prednú masku a štýl kapoty, ktorá sa veľmi podobá na tú z modelu Ferrari F40. Nechýbajú ani výduchy na kapote a splitter skôr pre dizajn ako generovanie prítlaku. Liberty Walk pre všetkých záujemcov uvádza, že dvojité okrúhle svetlomety nie sú súčasťou tohto balíka úprav. Rozšírené blatníky vpredu aj vzadu rozširujú postoj Mazdy AZ-1 a prednú so zadnou časťou spájajú mohutné bočné prahy. Bodykit má tiež nové panely dverí, ktoré napodobňujú bočný dizajn F40.

Zadná časť má vysoké a pevné krídlo, ktoré definuje celú zadnú časť vozidla. Podľa spoločnosti upravený nárazník obsahuje odrazky, ale nie zadné svetlá. Vzadu nájdeme aj vcelku podarený difúzor s výraznými lopatkami. Liberty Walk sa nezmieňuje o výfuku, ale na fotografiách je znázornené rozloženie jednej trojitej koncovky výfuku uprostred, rovnako ako v prípade Ferrari F40.

Liberty Walk
Foto: Liberty Walk
Nebude to také lacné

Neexistujú žiadne podrobnosti o zmenách interiéru, ale podľa fotiek vidíme vo vnútri športové sedadlá od značky Sparco. Ak náhodou vlastníte AZ-1 a chcete, aby vyzeralo ako ikonické Ferrari, spoločnosť si účtuje za bodykit 22 600 dolárov. Navyše, zákazník si musí sám zabezpečiť lakovanie jednotlivých dielov.

Liberty Walk
Foto: Liberty Walk

Úpravca ponúka k tomuto bodykitu aj sadu šesťlúčových kovaných kolies s čiernou povrchovou úpravou. Majú priemer 16 palcov vpredu a 17 palcov vzadu. Nečakajte však lacný špás, spoločnosť si za ne účtuje 14 300 dolárov. Model AZ-1 bol jedným z najzaujímavejších áut v japonskej triede kei cars. Aj v sériovej podobe vyzerá ako mini športiak. Krídlové dvere dodávajú športovú estetiku. V strede uložený preplňovaný trojvalcový motor s objemom 657 cm3 poskytuje výkon 63 koní a päťstupňový manuál posiela výkon na zadné kolesá.

Liberty Walk
Foto: Liberty Walk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 7

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJLiberty Walk
Predchádzajúci článokPremiéra Porsche Macan je za dverami, máme prvé info o technike
Nasledujúci článokOhrozuje prechod k elektromobilite dodávateľov komponentov?