Domov Elektromobilita Kia prináša kartu, s ktorou nabíjate skoro v celej Európe za atraktívne...

Kia prináša kartu, s ktorou nabíjate skoro v celej Európe za atraktívne ceny

Kia je jednou z automobiliek, ktorá zobrala elektrifikáciu svojich modelov naozaj vážne a zodpovedne. Namiesto imidžových elektromobilov alebo elektromobilov navrhnutých výhradne do mesta od začiatku prinášala na trh komplexné elektrické vozidlá určené na všetky typy ciest. No či cestujete na krátke alebo dlhé vzdialenosti, vždy sa potrebujete spoľahnúť na istotu pri nabíjaní. 

Na platenie takou platobnou kartou sme si zvykli veľmi rýchlo. Má to svoje nesporné výhody. Nemusíme so sebou nosiť papierové peniaze, o svojich výdavkoch máme vždy prehľad a platenie je rýchle. Neustále rastie počet obchodníkov disponujúcich platobnými terminálmi, aj keď občas sa nájde obchodná prevádzka prijímajúca iba hotovosť. Rozmýšľali ste niekedy nad tým, ako funguje platenie za nabíjanie elektromobilov na verejných nabíjacích staniciach? Veľmi podobne a vďaka inovatívnej nabíjacej karte Kia Charge je to úplne jednoduché.

KIa Charge

Kia Charge

Kia Charge je RFID karta, ktorá má rovnakú veľkosť ako klasická platobná karta. Úplne bez problémov sa vám teda zmestí do peňaženky spolu s občianskym alebo vodičským preukazom. Jej hlavnou výhodou je, že združuje viacerých poskytovateľov nabíjacích služieb. Nemusíte sa preto ku každému poskytovateľovi registrovať osobitne, pamätať si množstvo prihlasovacích údajov a na konci mesiaca platiť niekoľko faktúr. S Kia Charge máte všetko na jednom mieste – v jednej karte a v jednej aplikácii. To výrazne uľahčuje používanie elektromobilu alebo plug-in hybridu na Slovensku aj v zahraničí. Karta Kia Charge je kompatibilná s absolútnou väčšinou verejných nabíjacích bodov po celej Európe. Aktuálne v čase písania tohto článku to je 496.771 nabíjacích miest v 29 európskych krajinách a tento počet neustále rastie. Preto nech sa vydáte s plug-in hybridom alebo elektromobilom značky Kia kamkoľvek, nikdy sa nemusíte stresovať o nabíjanie vášho vozidla.

Mobilná aplikácia

Uvedené je možné vďaka partnerskej spolupráci automobilky Kia s popredným prevádzkovateľom nabíjacích staníc, spoločnosťou Digital Charging Solutions (DCS). Fyzickú kartu je možné nahradiť aj mobilnou aplikáciou. Prostredníctvom nej sa dá do služby zaregistrovať zadaním VIN čísla vozidla a výberom jednej z dvoch ponúkaných taríf. Kia Charge Easy je určená najmä pre tých, ktorí jazdia väčšinou krátke vzdialenosti a auto nabíjajú hlavne doma. Poskytuje slobodu nabíjať kdekoľvek a kedykoľvek a to bez mesačného predplatného. Druhou tarifou je Kia Charge Plus poskytujúca najvýhodnejšie ceny u širokého spektra poskytovateľov nabíjania. V tomto prípade sa platí fixný mesačný poplatok vo výške 3,95 €, no službu je možné podľa potreby aktivovať alebo deaktivovať. To príde vhod napríklad v prípade, že sa zmenia vaše pracovné povinnosti alebo iné okolnosti a nebudete s vozidlom potrebovať jazdiť tak veľa a často.

KIa Charge

Aplikácia, samozrejme, obsahuje aj prehľadný denník, v ktorom sú uchované informácie o mesačnej spotrebe energie, mieste a čase nabíjania a tiež vyúčtovanie za konkrétne mesiace. Ak vozidlo využíva viac vodičov, počas celého mesiaca máte prehľad o jeho využívaní na nabíjacích staniciach. Nie je potrebné ani vyhľadávať aktuálne ceny na jednotlivých webových stránkach poskytovateľov, pretože v aplikácii sa ceny nabitých kilowatthodín aktualizujú v reálnom čase.

Udržateľná mobilita, ktorá inšpiruje

Takéto komplexné a užívateľsky mimoriadne jednoduché riešenia pomáhajú značke Kia transformovať sa z úspešného výrobcu automobilov na poskytovateľa udržateľnej mobility. Aktuálne sme svedkami tohto procesu, ktorý nám jasne ukazuje, že budúcnosť mobility môže byť aj naďalej individuálna, plná slobody, zážitkov a inšpirácií, avšak oveľa prijateľnejšia k životnému prostrediu. Ofenzívu elektrických modelov započal model EV6, ktorý bol medzi odbornou i laickou verejnosťou prijatý mimoriadne pozitívne.

KIa Charge

V minulom roku spoločnosť Kia predstavila druhú generáciu obľúbeného modelu Niro, ktorý nadväzuje na úspech prvej generácie širokým portfóliom pohonov umožňujúcim koncovému zákazníkovi výber miery akceptovateľnej elektrifikácie, keďže automobil sa predáva ako klasický hybrid, z elektrickej siete nabíjateľný plug-in hybrid a aj ako čisto elektrické vozidlo. Len pred niekoľkými dňa Kia oficiálne predstavila svoju vlajkovú loď – veľké elektrické SUV EV9 s možnosťou vybavenia až 7 sedadlami, špičkovými asistenčnými systémami a dlhým dojazdom. Nové elektrifikované modely od značky Kia budú prichádzať na cesty aj v nasledujúcich rokoch, takže si určite každý vyberie taký automobil, ktorý bude najviac vyhovovať jeho potrebám.

Všetky nové automobily značky Kia vrátane novinky EV9 budú obsahovať funkciu Highway Driving Pilot s technológiou autonómneho riadenia AutoMode umožňujúcu jazdu bez zásahu vodiča na diaľničných úsekoch. Kia nezabudne ani na emócie a vodičov obľubujúcich rýchlu a športovú jazdu. Pre tých budú určené okrem modelu EV6 GT aj ďalšie vysokovýkonné elektromobily radu GT.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokGenesis predstavil príťažlivý koncept GV80 Coupe
Nasledujúci článokRAM 1500 REV je elektrický pickup s dojazdom 800 km