Domov Elektromobilita Polestar 6 je týždeň po odhalení vypredaný. Značka reaguje

Polestar 6 je týždeň po odhalení vypredaný. Značka reaguje

Nový Polestar 6 sa teší veľkému úspechu. Po oficiálnom odhalení sa novinka totiž vypredala za jediný týždeň. Automobilka však chce vyhovieť aj ďalším záujemcom.

Elektromobil Polestar 6 mal nedávno verejné odhalenie, pričom automobilka ohlásila, že na trh príde až v roku 2026. Napriek tomu sa vypredal za jediný týždeň. Do veľkej miery za to môže aj fakt, že značka plánovala vyrobiť len 500 kusov. Šéf Polestaru Thomas Ingenlath však najnovšie vyhlásil, že ohľadom produkcie svojej novinky menia plány. Na čísle 500 sa napokon nezastavia. Pokiaľ budú záujemcovia, výroba bude pokračovať.

V hre bolo aj kupé

Šéf dizajnu spoločnosti Polestar Maximilian Missoni uviedol, že cieľom modelu 6 bolo “vytvoriť každodenné športové vozidlo pre elektrickú dobu”. Vozidlo bude možné používať na každý deň, no zároveň bude disponovať vysokým výkonom. Pôvodne vraj pri vývoji uvažovali nad kupé verziou, no nakoniec sa rozhodli pre roadster a teda pevnú sklápaciu strechu.

Polestar 6

Novinka je z dizajnového hľadiska vo veľkej miere ovplyvnená konceptom kabrioletu O2 z marca tohto roka. Ten mal podľa automobilky u zákazníkov skvelú odozvu a viedol ich vytvoreniu produkčného modelu 6.

„Veľký záujem našich zákazníkov ukazuje, že úžasný elektrický roadster, akým je Polestar 6, má v oblasti športových vozidiel veľký význam. Kombinácia otvorenej strechy a elektrického pohonu jednoznačne oslovuje aj tých najzarytejších petrolheadov,” povedal Thomas Ingenlath.

Takmer 900 koní a 600 km dojazdu

Polestar 6 bude disponovať 800 V nabíjacou architektúrou, dvoma elektromotormi a pohonom všetkých kolies. Cieľom inžinierov je dosiahnuť výkon 650 kW, teda 883 koní. Zrýchlenie z nuly na sto by mal elektrický roadster zvládnuť za 3,2 sekundy s maximálnou rýchlosťou 250 km/h. Zaujímavosťou je určite aj dojazd, ktorý by mal činiť zhruba 600 km. Cena verejnosti stále známa nie je, a tak ju pozná azda len 500 šťastných majiteľov elektrickej novinky. Na svoj športový elektromobil si však budú musieť ešte nejaký ten piatok počkať. Ako sme spomínali, Polestar 6 totiž príde na trh až v roku 2026.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.3 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutocar
Predchádzajúci článokJazda v rýchlom aute je frajerina, no preventívna urologická prehliadka je ešte väčšia
Nasledujúci článokNový výrobca motorov pre F1. Znamená to príchod 11. tímu?