Domov News 8-ročná záruka aj pokec s autom. Nový Peugeot vyzerá sľubne

8-ročná záruka aj pokec s autom. Nový Peugeot vyzerá sľubne

Foto: Peugeot

Peugeot sa s nadšením a odhodlaním zaviazal k radikálnej transformácii s cieľom stať sa v roku 2025 lídrom na európskom trhu elektrických vozidiel. Medzi mainstreamovými značkami už teraz ponúka najširší rad elektromobilov a jeho ofenzíva v tomto smere bude pokračovať aj v najbližšom období. Cieľom Peugeotu je presvedčiť aj svojich zákazníkov, aby sa podieľali na tomto vývoji.

Tento rok plánuje Peugeot uviesť na európsky trh dva nové elektromobily – E-408 a E-5008. Zároveň Francúzi vyhlasujú pre zákazníkov nového E-3008 program Peugeot Allure Care”, ktorý kryje všetky elektrické a mechanické elementy (elektromotor, nabíjačku, hnacie ústrojenstvo, batériu a hlavné elektrické a mechanické komponenty) až do 8 rokov/160 000 km. Peugeot sa tak stáva prvou európskou značkou, ktorá ponúka také rozsiahle záručné krytie pre jeden zo svojich modelov. Krytie Allure Care sa automaticky aktivuje každé 2 roky alebo každých 25 000 km po každej vykonanej údržbe v sieti servisov značky Peugeot. “Veríme, že Peugeot Allure Care urýchli prijatie najnovšej generácie 100 % elektrických vozidiel tým, že ponúkne zákazníkom pokoj a bezstarostnosť, ktorý potrebujú, aby reálne urobili tento krok. Toto krytie vo výnimočnom rozsahu je testamentom dôvery, ktorú máme v kvalite a v spoľahlivosti našich výrobkov,” uviedol Phil York, riaditeľ marketingu a komunikácie značky.

Peugeot E-3008
Foto: Peugeot
Generatívna umelá inteligencia

Na piatich pilotných (zatiaľ bližšie nešpecifikovaných) trhoch výrobca integruje do svojich vozidiel technológiu ChatGPT. V druhej polovici tohto roka by sa táto umelá inteligencia mala rozšíriť aj na ostatné európske trhy. Najznámejšia generatívna umelá inteligencia bude integrovaná do i-Cockpitu a prostredníctvom hlasového asistenta sa stane skutočným partnerom schopným odpovedať na nespočetné množstvo otázok a požiadaviek na akýkoľvek typ témy. Po aktivácii hlasového asistenta stačí vysloviť svoj dotaz, aby ChatGPT odpovedal. Generatívna umelá inteligencia môže poskytnúť odpovede na konkrétne otázky, napríklad navrhnúť orientačné body na návštevu v meste, prezentovať ich a naviesť vás na presné miesto v koordinácii s navigačným systémom, ale môže tiež oživiť cestu interakciou s cestujúcimi.

Peugeot E-3008
Foto: Peugeot

Peugeot tiež podniká kroky, aby mobilita s nulovými emisiami prostredníctvom jeho ponuky elektrických modelov zostala cenovo dostupná. To je aj cieľom produktu “Peugeot Customized Lease”, ktorého splátky sa prispôsobujú počtu najazdených kilometrov a ktorý si už vybral takmer každý piaty zákazník modelu E-208 vo Francúzsku. Okrem toho je nový E-208 súčasťou plánu francúzskej vlády na tzv. sociálny lízing s ponukou od 99 €/mesiac.

Peugeot E-3008
Foto: Peugeot

Peugeot E-3008 je 4,54 m dlhé, 1,89 m široké a 1,64 m vysoké SUV s 520-litrovým kufrom. Môže byť vybavený batériou s kapacitou 73 alebo 98 kWh, maximálny nabíjací výkon je 160 kW. Výkonové spektrum sa pohybuje od 157 do 240 kW. K dispozícii bude aj so spaľovacími motormi. V interiér sa spolieha na 21-palcový panoramatický displej a konfigurovateľné tlačidlá i-Toggles.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hodnotení 32

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokJeep Wagoneer S odhalil interiér
Nasledujúci článokBMW nadchlo puristov – manuál pre Z4, viac koní pre M4