Domov News Facelift najmenšieho crossoveru. Audi Q2 má nový interiér

Facelift najmenšieho crossoveru. Audi Q2 má nový interiér

Audi Q2
Foto: Audi

Decentná modernizácia kompaktného crossoveru z Ingolstadtu. Audi Q2 prichádza s novým interiérom a vylepšenými bezpečnostnými prvkami.

Najmenší crossover nemeckého giganta prichádza s ďalším faceliftom. Automobilka stále drží pri živote ešte len prvú generáciu obľúbeného modelu, ktorý prišiel v roku 2016. Audi Q2 prešlo poslednou modernizáciou ešte v druhej polovici roka 2020, a tak si už pýtalo ďalšiu. Otázkou však ostáva, či by si zákazníci nezaslúžili rovno novú generáciu namiesto faceliftu tej aktuálnej.

Audi Q2
Foto: Audi
Technologický upgrade

Najlacnejší model zo segmentu SUV v podaní automobilky so štyrmi krúžkami v znaku pri svojich súrodencoch pôsobil pomerne chudobne. Od počiatku produkcie schádzala Q2-ka z výrobnej linky ešte s klasickými, analógovými budíkmi, ktoré teraz konečne nahradil plne digitálny prístrojový štít s uhlopriečkou dlhou 12,3 palca. V najnovšej evolúcii dostalo najmenšie Q-čko nový 8,8-palcový displej infotainmentu. Ten nahrádza základný 7-palcový displej, respektíve príplatkový 8,3-palcový displej informačného rozhrania. Podľa automobilky je nový digitálny prístrojový štít vo full HD rozlíšení a disponuje vysokým jasom. Zo stredového panelu sa vytratil otočný ovládač multimediálneho systému, ktorý nahradil praktický úložný priestor. Samozrejme, nesmie chýbať ani nový volant, ktorý sa nesie v znamení súčasných trendov nemeckej značky.

Audi Q2
Foto: Audi
Ešte bezpečnejšia

V súčasnej dobe sa už máloktoré auto nedá považovať za bezpečné. Vďačíme za to aj nespočetnému množstvu asistenčných systémov, ktoré na nás dohliadajú alebo uľahčujú každodenný život v aute. Výnimkou nie je ani Audi Q2. Vylepšená paleta štandardných bezpečnostných prvkov priniesla napríklad varovanie pred opustením jazdného pruhu, zadného parkovacieho asistenta alebo rozpoznávanie dopravných značiek.

Audi Q2
Foto: Audi
Chudobná paleta motorov

Po facelifte zostala dostupná paleta motorov pomerne strohá. K dispozícií máte benzínový trojvalec 1.0 TSI, ktorý produkuje výkon 85 kW (115 k). Pokiaľ chcete kombináciu štvorvalca a benzínu, na výber máte ešte 1,5-litrový motor TSI. Ten produkuje výkon 110 kW, teda 150 koní. V prípade nafty je dostupný už iba štvorvalcový motor 2.0 TDI s totožným výkonom ako v prípade silnejšieho benzínového agregátu, teda 110 kW (150 k). Modernizované Audi Q2 sa začne predávať v prvej polovici tohto kalendárneho roku.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS Audi
Predchádzajúci článokCOTY 2024: Tesný súboj na čele, trpká porážka Toyoty
Nasledujúci článokNízka spotreba, pôsobivá dynamika. MG3 vystraší nielen Clio