Domov News Techart naordinoval 911 Turbo S surový výkon a decentný luxus

Techart naordinoval 911 Turbo S surový výkon a decentný luxus

Foto: Techart

Najnovší derivát tradičných individualizačných programov Techart GTstreet je o elegantnom luxuse a nekompromisnej dynamike jazdy. R Touring je premenou Porsche 911 Turbo S na individuálny športový automobil pre nadšencov skutočného výkonu, limitovaný na 25 kusov. 

Ľahké komponenty z uhlíkových vlákien zabezpečujú nielen vynikajúcu aerodynamiku, ale definujú aj jedinečný vonkajší dizajn vozidla GTstreet R Touring. Elegantný high-tech body kit pozostáva z viac ako 40 rôznych komponentov. Zahŕňa okrem iného individuálne konfigurovateľný predný a zadný nárazník s viditeľnými karbónovými prvkami, aerodynamickú kapotu vyrobenú z uhlíkových vlákien, ľahké blatníky s integrovanými výstupmi vzduchu, predĺženia blatníkov z uhlíkových vlákien, športové prahy či bočné vstupy vzduchu z uhlíkových vlákien. Všetky viditeľné karbónové rady sú k dispozícii vo vysoko lesklom alebo saténovom prevedení.

Techart GTstreet R Touring
Foto: Techart

Vynikajúcou dizajnovou črtou GTstreet R Touring a zároveň prepracovaným aerodynamickým komponentom je nový pevný odľahčený zadný spojler. Jeho dizajnová línia je viditeľne inšpirovaná pretekaním. Spojler vyrobený výhradne z uhlíkových vlákien vytvára vysoký prítlak a zároveň zaisťuje vyváženú aerodynamiku pri vysokých rýchlostiach. Viacdielny komponent obsahuje okrem iného lakovaný základný skelet vyrobený z uhlíkových vlákien a integrované kanály chladiaceho vzduchu i vnútorné konštrukcie vyrobené z hliníka.

Techart GTstreet R Touring
Foto: Techart
Výkon zvýšený až na 800 koní

GTstreet R Touring sa dodáva s výkonnostnou modernizáciou Techart TA092/T1.1, ktorá dáva motoru 911 Turbo S dodatočných 44 kW (60 k). Motor teda podáva výkon celkovo 522 kW (710 k). Maximálny krútiaci moment sa zvýši o 100 Nm na 900 Nm. Druhým stupňom je momentálne najvýkonnejší Techart Powerkit TA092/T2.1 s dodatočným výkonom 110 kW (150 k) a krútiacim momentom zvýšeným o 150 Nm. Zahŕňa optimalizované turbodúchadlá, nový systém riadenia motora a prispôsobené riadenie prevodovky. Výsledkom je pôsobivých 589 kW (800 k) a 950 Nm. Na ceste sa výkonový skus ukáže zrýchlením z 0 na 100 km/h len za 2,5 sekundy a posunutím maximálnej rýchlosti až na 350 km/h.

Techart GTstreet R Touring
Foto: Techart

Športový výfukový systém použitý na športovom kupé GTstreet R Touring je ručne zváraným umeleckým dielom pre skutočných nadšencov výkonu. Poskytuje výrazný, pohlcujúci soundtrack. Ovládanie klapky výfuku umožňuje široké akustické spektrum a zaisťuje mimoriadne emotívny zážitok z jazdy na každodenné cesty aj na okruhové použitie. Rozchod predných kolies je širší o 30 mm a automobil stojí na kovaných 20-palcových kolesách vpredu a 21-palcových vzadu s centrálnou maticou. K ešte športovejšiemu zážitku z jazdy prispievajú aj športové pružiny znižujúce svetlú výšku o 25 mm.

Foto: Techart

V interiéri ponúka GTstreet R Touring luxusnú a športovú atmosféru. Techart zvolil kombináciu prírodnej kože, Alcantary a ozdobných prvkov z karbónu a hliníka. Celá úprava Techart je dostupná od 98 250 eur bez dane, pričom montáž úprav je obmedzená na 25 vozidiel po celom svete.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 9

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS Techart
Predchádzajúci článokAudi novej generácie sa predstaví 18. marca. Rekapitulujeme, čo o ňom vieme
Nasledujúci článokTEST Volvo S90 – jednoducho úžasné