Domov News Stačí drobnosť a výkon Mustangu vyletí do “stratosféry”

Stačí drobnosť a výkon Mustangu vyletí do “stratosféry”

Foto: Ford

Obrovský výkon tohto Fordu Mustang vás ohromí. To, že Mustang patrí medzi ikony automobilovej scény, asi ťažko spochybniť. Niektorí ho milujú, niektorí ho nenávidia, ale Mustang má svoje pevné miesto v automobilovej komunite. Americký Ford prichádza s možnosťou doplniť osemvalec o kompresor. Táto úprava prinesie v skutku monštruózny výkon.

Obrovský výkon atmosférického osemvalca sa pomaly, ale isto stáva iba akýmsi mýtom v tejto modernej dobe. Ford však vie, že pod kapotu Mustangu V8 rozhodne patrí. Teraz chce dopriať svojim zákazníkom a milovníkom kultu Mustang ešte väčšiu porciu výkonu. A tým, ktorých takmer 500 koní v novom Mustangu nestačí, majú možnosť úpravy a navýšenia výkonu na astronomických 821 koní.

Zdroj: Ford
Balík plný výkonu za slušný balík peňazí

Ford ešte na minuloročnej výstave SEMA v Las Vegas predstavil kompresorový „kit“ pre najnovšiu generáciu modelu Mustang vo verzii GT a Dark Horse. Dark Horse ponúka v porovnaní s verziou GT vyšší výkon o pár kW a v neposlednom rade aj manuálnu šesťstupňovú prevodovku Tremec TR-3160. Ak by niekto chcel vlastniť model Dark Horse s desaťstupňovým automatom, za príplatok je možné všetko. Dark Horse ponúkne aj lepšie chladenie motora, prevodovky a diferenciálu a agresívnejší vzhľad.

Foto: Hennessey

Ford si však povedal, že pripraví balíček úprav, ktoré zahŕňajú trojlitrový kompresor Gen 6 s 92-milimetrovou škrtiacou klapkou, vstrekovaním z modelu Shelby GT500, lepším medzichladičom a vylepšenými zapaľovacími sviečkami. Celý balík úprav vyjde na 9 995 dolárov, čo vôbec nie je vražedne vysoká cifra.

Zdroj: Ford
Európa sa ho asi nedočká

Vďaka tomuto balíku úprav sa výkon Mustangu dostane až na hranicu 821 koní. Krútiaci moment stúpne na 834 Nm. Vozidlá, ktoré však nedisponujú aktívnymi výfukovými klapkami, sa musia vyrovnať s nižším výkonom, ale iba o 10 koní. Táto úprava si následne vyžaduje aj tankovanie benzínu s vyšším oktánovým číslom. Ford dokonca na tieto úpravy dáva aj záruku 3 roky, prípadne 58-tisíc kilometrov.

Tento balíček s kompresorom zoženiete v 49 z 50 štátov USA. Výnimkou na mape zostáva Kalifornia. Tieto úpravy neprešli schválením kvôli prísnym emisným normám v najbohatšom zo všetkých štátov USA. Ak by ste chceli dostať takúto úpravu do Európy, bola by nutná homologizácia kompresoru a celého upraveného vozidla. A keďže Európa sa uberá smerom, ktorý nepraje motorom s veľkým objemom a vysokým výkonom, dá sa predpokladať, že sa tejto úpravy u nás nedočkáme.

Foto: Ford

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.2 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAuto.cz
Predchádzajúci článokRozbil vzácne Ferrari, likvidátorovi v poisťovni sa zatmelo pred očami
Nasledujúci článokChystajú sa veľké veci. Šutaj Eštok je za dve zásadné zmeny na slovenských diaľniciach