Domov News Ako by vyzerali autá, keby Ferdinand Porsche ešte žil? Vision 357 dáva...

Ako by vyzerali autá, keby Ferdinand Porsche ešte žil? Vision 357 dáva odpoveď

Porsche si pripomína 75. výročie od  predstavenia svojho úplne prvého športového auta. Porsche Vision 357 vzdáva hold splnenému snu Ferdinanda Porscheho.

Samotná automobilka z nemeckého Stuttgartu popisuje svoj model 356 ako ten, ktorému je vďačná za úspech. Zakladateľ značky Ferdinand Porsche si v roku 1948 splnil sen o svojom vlastnom športovom aute. Od predstavenia legendárneho modelu 356 No. 1 Roadster ubehlo už 75 rokov a v automobilke sa rozhodli vzdať mu hold výnimočným konceptom Porsche Vision 357.

Porsche Vision 357

Poriadny základ

V poslednej dobe automobilky pri predstavovaní nových konceptov väčšinou volia elektrický pohon. V Porsche na to však idú inak. Koncept Vision 357 je postavený na základoch modelu 718 Cayman GT4 RS. Žiadna elektrifikácia sa tak nekoná. Dobre známy šesťvalcový motor s objemom 4 litre je umiestnený pred zadnou nápravou a produkuje výkon 493 koní. Predstavený koncept podľa slov samotnej automobilky spája tradíciu, inovácie a pokrok. Zároveň naznačuje, ako by splnený sen Ferdinanda Porsche vyzeral v dnešnom svete.

Porsche Vision 357

Driven by dreams

Koncept predstavili v Berlíne na aktuálne zahájenej výstave nesúcej názov Driven by Dreams (poháňaný snami). Podtitulok celej výstavy odkazuje práve na 75. výročie automobilky. Samotné kupé je len jedným z viacerých darov, ktoré automobilka pripravuje pre širokú verejnosť. V rámci osláv budú aj na modeli 911 pridané oslavné odznaky. Takmer s určitosťou sa môžeme tešiť na model 911 oslavujúci 60. výročie od uvedenia na trh.

Porsche Vision 357

Veľká neznáma

Konkrétne technické parametra automobilka neprezradila. Keďže ide len o koncept, tak sa dá akceptovať aj absencia fotografií zobrazujúcich interiér tohto výnimočného modelu. Jediný rozdiel medzi týmto pohonným agregátom a tým, ktorý je použitý v už spomínanom Porsche 718 Cayman GT4 RS, je kalibrácia motora. V tomto prípade je motor pripravený na spaľovanie nového, syntetického paliva. Pokiaľ si na tento model robíte zálusk, pravdepodobne budete sklamaní. Automobilka nemá v pláne priviesť tento model k životu, a tak navždy zostane v našej pamäti len ako veľmi vydarený koncept.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBMW oficiálne predstavilo model M3 CS
Nasledujúci článokPeugeot do 2 rokov predstaví 5 nových elektromobilov