Domov News Faceliftované Polo GTI už klope na dvere! Máme sa na čo tešiť...

Faceliftované Polo GTI už klope na dvere! Máme sa na čo tešiť ?

Polo 2022 facelift spy shots Automedia

Volkswagen čoskoro prinesie späť svoj najmenší “hot hatch”, ale predpisy o emisiách CO2 by mohli znamenať pokles výkonu aj v prípade Polo GTI

Volkswagen sa pripravuje na uvedenie faceliftovanej verzie hot hatch Polo GTI. V nasledujúcom príde na trh aktualizovaná verzia štandardného modelu Polo a bude k dispozícii pre svojich nových potenciálnych záujemcov. Bude mať rovnakú škálu štýlových vylepšení a bude konkurovať modelom Ford Fiesta ST a novému modelu Hyundai i20 N.

Polo skoro ako Golf

Najnovšie faceliftované Polo GTI prijme ešte viac dizajnérskych podnetov od svojho väčšieho súrodenca Golfu GTI. Predný nárazník aj mriežka chladiča sú inšpirované väčším modelom Golf GTI. Rovnako  dostane Polo aj LED svetelnú lištu po celej šírke a tvarované LED svetlomety.

Vzadu bude k dispozícii viac aktualizácií inšpirovaných Golfom. S niekoľkými ďalšími detailmi v nárazníku a novými koncovými svetlami, ktoré sú identické s tými, ktoré sú u štandardného modelu Polo. Nenechajte sa však zmiasť fotkami nového Pola GTI. Na rohu každého zadného svetla je kamufláž. Tá je navrhnutá tak, aby svetlá vyzerali ako na pred-faceliftovanom modeli.

Vo vnútri bude nový športový volant so značkou GTI a niekoľko vylepšených ovládacích prvkov kúrenia a klimatizácie. Tie sú vybavené dotykovými ovládačmi namiesto fyzických tlačidiel. Kupujúci tiež dostanú niekoľko portov USB-C, 10,25-palcový digitálny prístrojový štít. Nechýba tiež ani 9,2-palcový infotainment ktorý bol predstavený v štandardnej rade Polo začiatkom tohto roka.

Výkon je stále otázny

Faceliftované Polo GTI používa rovnaký preplňovaný 2,0-litrový benzínový štvorvalec ako jeho predchodca. Hoci Volkswagen ešte musí potvrdiť  výkon faceliftovaného Pola GTI. Predchodca mal výkon 197 koní. VW však bol v minulosti nútený znižovať výkon svojich “hot hatch”tak, aby vyhovovala prísnejším predpisom o emisiách CO2.

Pohon bude na predné kolesá prenášaný prostredníctvom sedemstupňovej dvojspojkovej automatickej prevodovky. Toto bola jediná možnosť dostupná napríklad vo Veľkej Británii pre predfaceliftový model.  Šesťstupňová manuálna prevodovka bola vyhradená jedine pre náš trh s riadením na ľavej strane.

Volkswagen Polo 2022

Volkswagen plánuje odhaliť nové Polo GTI už čoskoro. Značka už začala stupňovať očakávanie na veľký deň dizajnovým náčrtom automobilu. Za normálnych okolností by sa k odhaleniu prihlásil každoročný festival Volkswagen v rakúskom Worthersee. Rovnako ako vlani však bola udalosť z roku 2021 zrušená pre pandémiu koronavírusu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokNa čo si dať pozor pri kúpe jazdeného auta? Čo radia odborníci ?
Nasledujúci článokHonda sa spojila s General Motors a pripravuje príchod nového SUV modelu