Domov News BYD Yangwang U8 ukázal interiér, Range Rover musí spozornieť

BYD Yangwang U8 ukázal interiér, Range Rover musí spozornieť

Tesne pred premiérou ukázal BYD prvé fotografie interiéru luxusne orientované elektrického SUV s názvom Yangwang U8. Kabína pôsobí prepychovejšie ako sa pôvodne očakávalo. Tradičné európske prémiové značky majú problém, BYD pokojne môže konkurovať aj takému Bentley. 

BYD Yangwang U8 prichádza s vertikálnou 12,8-palcovou zakrivenou obrazovkou Galaxy s uhlom sklonu 37°. Využíva zakrivený OLED panel s výborným kontrastom a jasnými farbami. K dispozícii je tiež 23,6-palcový virtuálny kokpit a obrazovka pre spolujazdca. Pod centrálnou obrazovkou sa nachádza niekoľko fyzických tlačidiel a páčok. Stredová konzola je vybavená bezdrôtovou nabíjačkou mobilného telefónu. Keďže takmer celý priestor palubnej dosky zaberá obrazovka, vývody klimatizácie sú umiestnené na jej vrchu.

BYD Yangwang U8

Ani pasažieri v strednom rade nie sú ochudobnení o obrazovky. Tieto tu majú uhlopriečku 12,8 palca. Súčasťou výbavy je audiosystém Evidence Series s 22 reproduktormi, ktorý cestujúcim poskytuje 3D zvukový zážitok.

Auto za milión

BYD Yangwang U8 bol predstavený v januári ako prémiové terénne SUV, ktoré má konkurovať elektrickému Mercedesu EQG alebo Hummeru EV. Bolo prezentované ako auto „za milión juanov“, čo je približne 145.000 dolárov. To je presne o polovicu menej, než za akú cenu sa v Číne predáva spaľovací Mercedes G. BYD Yangwang ešte minulý mesiac odhalil rozmery U8 a podľa očakávania je toto elektrické SUV obrovské. Na dĺžku meria 5319 mm, na šírku 2050 mm, na výšku 1930 mm. Rázvor osí kolies je dlhý 3050 mm. Automobil stojí na platforme BYD E4, ktorá podporuje elektromobily aj plug-in hybridy.

BYD Yangwang U8

Predvádza bláznivé kúsky

U8 má štyri elektromotory, jeden pre každé koleso. Každý z nich má výkon približne 275 koní a krútiaci moment 320 Nm, čo znamená, že systémový výkon U8 je 1100 koní. Vďaka svojim štyrom motorom je U8 schopný otáčať sa na mieste o 360 stupňov a v teréne využívať tzv. krabiu chôdzu. Podľa videí, ktoré automobilka zverejnila, dokáže plávať na vode. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h trvá rovné 3 sekundy. SUV ďalej dokáže jazdiť rýchlosťou do 120 km/h aj s defektom pneumatiky. Podrobnosti o použitých batériách zatiaľ spoločnosť BYD nezverejnila.

BYD Yangwang U8

Očakáva sa, že BYD Yangwang U8 sa začne predávať v auguste. Článok budeme aktualizovať, keďže už zajtra, 18. apríla čaká automobil oficiálna svetová premiéra, počas ktorej sa snáď dozvieme všetky informácie, ktoré nás o tomto vozidle zaujímajú.

BYD YangWang U8 Doing Lot's of Crazy Stuff in China

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNissan Skyline R32 EV sa stane pravdepodobne realitou
Nasledujúci článokPorsche za prvé 3 mesiace dodalo zákazníkom najviac áut v histórii

1 COMMENT

  1. […] Tesne pred premiérou ukázal BYD prvé fotografie interiéru luxusne orientované elektrického SUV s názvom Yangwang U8.View full source […]

Comments are closed.