Domov News Baojun Yep má vonkajší LCD displej na zdieľanie správ. Čo by na...

Baojun Yep má vonkajší LCD displej na zdieľanie správ. Čo by na ňom ukazovali Slováci?

Baojun Yep je nové čínske SUV, ktoré prichádza s netradičnou funkcionalitou. Na dverách batožinového priestoru má umiestnené gigantické “Apple Watch” hodinky, ktoré v rámci bezpečnosti komunikujú s ostatnými účastníkmi cestnej premávky. 

Baojun Yep sa začne v Číne predávať v júni za cenu približne 15.000 dolárov. Najzaujímavejším prvkom na vozidle je veľká LCD obrazovka na piatych dverách vypracovaná v dizajne svetoznámych smart hodiniek. Tá môže zobrazovať zámery či náladu vodiča, čas, emotikony, upozornenia a ďalšie informácie o cestnej premávke. Výrobca sa vôbec netají inšpiráciou v hodinkách, pomyselný “remienok” je dokonca možné prispôsobiť vlastnému štýlu zákazníka.

Diel pozostáva aj zo zadných svetiel a má rozmery 1 x 0,26 metra. Nie je vylúčené, že komponent bude možné ľahko vymeniť, podobne ako napríklad kryt telefónu. Digitálna obrazovka má rozmery 300 x 256 mm. Okrem času alebo textu môže byť displej platformou aj pre rôzne interakčné hry, čo používateľom umožní zdieľať kreatívne nápady. Výrobca tvrdí, že touto funkciou chce osloviť mladú generáciu zákazníkov, aby mohla ľahšie vyjadriť svoju osobnosť.

Baojun Yep

Baojun Yep je mimoriadne kompaktný 3-dverový 4-miestny elektromobil s rozmermi 3381 x 1685 x 1721 mm, rázvorom 2110 mm a pohotovostnou hmotnosťou 1006 kg. Vozidlo používa elektromotor s výkonom 50 kW a maximálnym krútiacim momentom 140 Nm. Najvyššia rýchlosť automobilu je obmedzená na 100 km/h. Podľa čínskej metodiky testovania má dojazd až 303 km. Kapacita použitej batérie nie je známa. Neskôr sa na trhu objaví aj dvojmotorová verzia s pohonom oboch náprav.

Baojun Yep

Za vývojom automobilu stojí spoločný podnik SAIC-GM-Wuling. Ten je známy najmä mestským mini elektromobilom Wuling Hong Guang MINI EV. Krátko po uvedení na trh sa totiž stal miestnym bestsellerom. Trend maličkých, obratných elektromobil s adekvátnym dojazdom a roztomilým dizajnom sa stal odvtedy v Číne nesmierne populárnym.

GM's Baojun Yep EV Has A Massive Smartwatch Display On Its Tailgate

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTáto Honda S2000 je náhrada za neexistujúci Type R
Nasledujúci článokNový Superb a Kodiaq odkrývajú prvé tajomstvá