Domov News Jaguar Land Rover končí, čo bude nasledovať?

Jaguar Land Rover končí, čo bude nasledovať?

Zmenou identity v poslednom čase prešla nejedna významná svetová automobilka. Premenou sa rozhodla prejsť aj spoločnosť Jaguar Land Rover.

Meno spoločnosti Jaguar Land Rover skončí. Po novom tento názov nahradí skratka JLR. Tá však bude stáť skôr v pozadí a komunikovať sa budú skôr štyri nové samostatné značky, ktorými sa stanú Range Rover, Discovery, Defender a Jaguar. Zmyslom tejto stratégie je zdôraznenie rozdielov medzi jednotlivými modelmi, ktoré sa budú sústrediť na úplne odlišné ciele. Ich samostatnosť by mala viesť k tomu, že zákazníci sa s nimi viac stotožnia.

Range Rover má byť zosobnením luxusu. Discovery bude mieriť na rodiny a Defender má evokovať odolnosť a odkazovať na svoje off-roadové korene. Štvrtou značkou bude Jaguar, ktorý bol samostatnou značkou aj doteraz. Názov Land Rover tiež úplne nezmizne, podľa vedenia spoločnosti JLR bude súčasťou všetkých SUV a bude použité ako „punc kvality“.

Jaguar v priebehu nasledujúcich týždňov predstaví stratégiu uvedenia nových modelov do roku 2025. Prvým elektromobilom novej generácie by sa malo stať štvordverové kupé s dojazdom 700 km. V roku 2024 by mal Range Rover predstaviť svoj prvý elektromobil. Má stáž na úplne novej podvozkovej platforme umožňujúcej vytvoriť kabínu s tromi radmi sedadiel a použiť riadenie zadnej nápravy.

JLR vlastní od roku 2008 indický koncern Tata Motors, ktorý ho odkúpil od Fordu za 2,3 miliardy dolárov. JLR v súčasnosti plánuje výstavbu novej baterkárne, zatiaľ však nie je úplne isté, kde bude stáť. V tomto prípade sa skloňujú krajiny ako Veľká Británia alebo Španielsko. Spoločnosť JLR v nasledujúcich piatich rokoch investuje 15 miliárd libier do priemyselnej a technologickej stopy spoločnosti, unikátnych programov na výrobu vozidiel, autonómnych a digitálnych technológií, umelej inteligencie a zručností zamestnancov.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSteve McQueen miloval toto Ferrari 275 GTB/4, teraz si hľadá nového majiteľa
Nasledujúci článokVW T-Roc má najčistejší benzínový motor súčasnosti