Domov News FIAT hlási návrat, crossover 600e ponúkne dojazd 600 km

FIAT hlási návrat, crossover 600e ponúkne dojazd 600 km

FIAT sa vracia do segmentu B s elektrifikovaným modelom 600e. Chce osloviť ľudí žijúcich v mestách hľadajúcich štýlovú a flexibilnú mobilitu. S dĺžkou len 4,17 metra a dojazdom 600 km má na to ideálne predpoklady. 

Nový Fiat 600e má 5 dverí, 5 sedadiel a vnútri ponúkne 15 litrov úložného priestoru. Posádka si môže svoje osobné veci uložiť v stredovom tuneli vybaveným prispôsobiteľnou krycou podložkou a flexibilnými držiakmi na nápoje. Kufor sa môže pochváliť objemom 360 litrov.

FIAT 600e

Koncernová technika

Lítium-iónové batérie s kapacitou 54 kWh poskytujú modelu 600e dojazd viac ako 400 km v kombinovanom cykle WLTP a viac ako 600 km v mestskom cykle, vďaka čomu je ideálnym vozidlom pre každodenné použitie v meste a víkendový únik za dobrodružstvom. Batérie sa môžu nabíjať výkonom 100 kW, takže ich nabitie na 80 % trvá menej ako 30 minút. Štandardom bude 11 kW palubná nabíjačka. Elektrický motor má výkon 115 kW (156 koní) a poskytuje zrýchlenie z 0-100 km/h za 9 sekúnd.
Do polovice roka 2024 doplní ponuku aj hybridný pohon.

FIAT 600e

Taliansky dizajn

Nový Fiat 600e, označovaný aj ako väčší brat 500e, prináša na cesty svieži taliansky štýl Dolce Vita. V porovnaní s 500e sa jeho vzhľad vyznačuje ostrejšou a asertívnejšou tvárou, novou identitou LED osvetlenia a chrómovými podpismi 600e. Elegantný a zároveň dynamický vzhľad exteriéru umocňujú až 18-palcové kolesá, čierne matné spodné lišty a podbehy kolies, pričom typický taliansky štýl je vidieť aj na vlajke v zadnom nárazníku.

 

Sedadlo vodiča je vybavené funkciou masáže chrbta. Nový Fiat 600e tiež ponúka sedadlá zo syntetickej kože Ivory s monogramom FIAT s tyrkysovými akcentmi a 3-stupňové vyhrievanie. Zadné sedadlá sú delené v pomere 40:60, pre pasažierom sediacim vzadu sú k dispozícii koncovky USB typu A aj USB typu C.

FIAT 600e

Technológie modernej doby

FIAT 600e sa na ceste prezentuje asistovanou jazdou druhej úrovne. Systém adaptívneho tempomatu (ACC) brzdí alebo zrýchľuje v reakcii na vozidlo idúce vpredu. Intelligent Speed ​​Assist číta rýchlostné limity a odporúča ich uplatňovanie, zatiaľ čo funkcia Blind Spot Detection využíva ultrazvukové senzory na sledovanie mŕtvych uhlov a varovanie pred prekážkami pomocou výstražných svetiel na spätnom zrkadle. 360° senzory a 180° pohľad zo zadnej kamery s dynamickými mriežkami pomáhajú vyhnúť sa akýmkoľvek prekážkam pri parkovaní alebo vykonávaní zložitých manévrov.

FIAT 600e

Z hľadiska komfortu a konektivity je nový Fiat 600e nabitý niekoľkými funkciami, vďaka ktorým bude každá cesta oveľa príjemnejšia. Je vybavený elektricky ovládanými dverami batožinového priestoru, automatickou klimatizáciou, 6-reproduktorovým zvukovým systémom, 10,25-palcovou dotykovou obrazovkou multimediálneho systému, bezdrôtovými funkciami Navi, CarPlay a Android Auto, 7-palcovým digitálnym virtuálnym kokpitom, hlasovým ovládaním či navigačným systémom TomTom s automatickou aktualizáciou máp a zobrazovaním dostupných nabíjacích staníc v okolí.

FIAT | Operation No Grey​

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokHyundai prinesie novú modulárnu platformu
Nasledujúci článokMercedes-AMG sa lúči s Géčkom limitovanou edíciou Grand Edition Limited