Domov News Mercedes-Benz CLE: kupé, kabrio aj benzínový šesťvalec žije

Mercedes-Benz CLE: kupé, kabrio aj benzínový šesťvalec žije

Mercedes modely C Coupé/Cabrio a E Coupé/Cabrio nahrádza jedným modelom s označením CLE. Pod kapotou zatiaľ nájdeme mild-hybridné pohonné jednotky vrátane benzínového šesťvalca, plug-in hybrid príde neskôr.

Mercedes-Benz CLE je dlhý 4850 mm, široký 1860 mm a vysoký 1428 mm. Rázvor osí kolies má dĺžku 2865 mm. To znamená, že rozmermi má oveľa bližšie v pôvodnému modelu E Coupé. Automobil je postavený na platforme MRA, na ktorej jazdia aj súčasné triedy C a E. CLE tak má vpredu aj vzadu viacprvkové zavesenie a o 15 mm nižšiu svetlú výšku podvozok. Odpruženie bude možné vyberať z troch možností. Plne adaptívne s elektronicky riadenými tlmičmi je navyše kombinované so systémom riadenia zadných kolies.

Mercedes-Benz CLE

Vzhľad zreteľne nadväzuje na aktuálny dizajnový jazyk značky. Mercedes CLE pôsobí uhladene a elegantne, automobil dostal charakteristickú masku chladiča, štíhle svetlomety na oboch koncoch a výrazne tvarovaný predný nárazník.

Mercedes-Benz CLE

Motory

Veľa automobilových noviniek je v týchto časoch buď plne elektrických alebo aspoň vybavených plug-in hybridným pohonom. Mercedes CLE je v tomto svetlou výnimkou v pozitívnom zmysle slova. Základnou motorizáciou pre CLE Coupé je naftový dvojliter s výkonom 200 koní a 440 Nm, ktorá nesie označenie CLE 220d. Motor má okrem filtra pevných častíc ďalšie dva systémy na redukciu oxidov dusíka – samostatný akumulačný katalyzátor NOx a k nemu primárny i sekundárny SCR. Vozidlo s týmto motorom zrýchli z 0 na 100 km/h za 7,5 sekundy a dosiahne najvyššiu rýchlosť 238 km/h.

Mercedes-Benz CLE

Benzínové štvorvalce zastupujú modely CLE 200 a CLE 300, oba majú dvojliter a krútiaci moment prenášajú na zadné alebo všetky štyri kolesá. Slabší variant má parametre 204 koní a 320 Nm, ten silnejší 258 koní a 400 newtonmetrov. Vrcholom motorového portfólia bude zo začiatku CLE 450 4Matic s trojlitrovým preplňovaným radovým šesťvalcom a pohonom 4×4. Motor má 381 koní a 500 Nm, čo stačí na akceleráciu z 0 na 100 km/h za 4,4 sekundy a najvyššiu rýchlosť elektronicky obmedzenú na 250 km/h. Všetky uvedené motory spolupracujú s 9-stupňovou automatickou prevodovkou a sú doplnené o mild-hybridný systém so 48V obvodom, ktorý pridáva 23 koní a 200 Nm. Ponuku agregátov pre CLE Cabriolet zverejní Mercedes neskôr.

Mercedes-Benz CLE

Batožinový priestor Coupé má objem 420 litrov. Interiér vychádza z koncepcie triedy C, avšak je tu použitý multimediálny systém MBUX 3. generácie, ktorá sa predstavila v novej triede E. CLE tak oproti triede C bude môcť využívať nové funkcionality. V štandardnej výbave sú sedadlá čalúnené umelou kožou, ale k dispozícii bude aj, samozrejme, koža Nappa či 3D zvukový systém Burmester so 17 reproduktormi, pričom reproduktory sú zabudované aj do hlavových opierok sedadiel.

Mercedes-Benz CLE Coupé sa v Európe začne predávať v novembri tohto roka, CLE Cabriolet príde do predajní pravdepodobne na jar 2024.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokS autami budeme viesť dialógy. Mercedes testuje potenciál ChatGPT
Nasledujúci článokProblémy Audi pretrvávajú, príde pomoc z Číny?