Domov News Pohov, BMW iM3 nikdy nevznikne, prezradil šéf…

Pohov, BMW iM3 nikdy nevznikne, prezradil šéf…

Foto: BMW

BMW iM3 sa nestane realitou. Rázne nie mu totiž povedal samotný šéf športovej divízie M Frank van Meel. Znamená to teda, že ostrá M3-ka nikdy nedostane elektrický pohon? Vôbec nie.

Koncom novembra si BMW podalo ochrannú známku na názov iM3. To okamžite vzbudilo vlnu špekulácií a podľa samotného názvu, ktorý kombinuje písmeno „i“, známe pre elektrické modely BMW a „M“ označujúce zase športové varianty značky, sa dalo dedukovať, že pôjde o elektrické BMW M3. Túto teóriu však pred niekoľkými dňami počas odovzdávania cien Top Gear Awards 2023 rýchlo vyvrátil samotný šéf športovej divízie BMW M Frank van Meel.

Podľa jeho slov totiž nikdy nepoužijú spolu na jednom vozidle označenie „i“ a „M“. „Nie, to by bolo Mission Impossible! Vlastne by sme nikdy nepoužili i na M-kovom vozidle, aj keď by bolo elektrické,“ povedal van Meel. Následne dodal, že „M3 mala štvorvalcový, šesťvalcový, osemvalcový motor, atmosférický a aj s turbodúchadlom. Teraz má dokonca pohon xDrive, ale vždy zostala M3.“

BMW iM3
Frank van Meel (vľavo) počas Top Gear Awards 2023, Foto: Top Gear
Možnosť elektrickej M3 však nevyvrátil

To, že vyvrátil možnosť iM3 však neznamená, že v budúcnosti nedostanú športové BMW elektrický pohon. Práve naopak, tento scenár je veľmi reálny, no jednoducho v názve nebudú mať písmenko „i“ odkazujúce na elektrický model. „Ak by sme niekedy niečo také urobili, vždy sa to bude volať M bez i, pretože to je len technológia a M nie je o technológii. Je to o prísľube, je to o motoršporte, je to o emóciách. Nie je to o pohonnom ústrojenstve,” vyjadril sa van Meel na margo elektrického modelu M.

Top Gear sa ho pýtal aj na možnosť elektrifikovaného superšportu, na čo Van Meel povedal, že on a jeho tím “vždy snívali o takomto aute”, ale zatiaľ musí dať zápornú odpoveď. „Je to v našich srdciach, je to v našich mysliach. Ako automobiloví nadšenci vždy o nich premýšľame a skúšame takéto autá. Ale nemôžem vám povedať áno.”

Prečo a či vôbec si teda BMW podalo ochrannú známku na názov iM3 sme sa však nateraz nedozvedeli.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTop Gear
Predchádzajúci článokPiquetov monopost Benetton našiel nového majiteľa
Nasledujúci článokTEST BYD ETP3 – má Berlingo problém?