Domov News Jeep Wagoneer S odhalil interiér

Jeep Wagoneer S odhalil interiér

Foto: Jeep

Po úniku fotografií zo sociálnych sietí koncernu zverejnil Jeep vlastné snímky novej elektrickej vlajkovej lode a nezabudol k nim pripojiť ani fotografie interiéru.

Pred niekoľkými dňami sa na sociálnych sieťach koncernu Stellantis z ničoho nič zjavili fotografie nového elektrického SUV. Automobilka ich veľmi rýchlo stiahla, no očividne príliš neskoro. Niekto ich stihol ešte predtým stiahnuť a voľne sa šírili internetom. K fotkám sa rýchlo dostal portál Mopar Insiders, ktorý o chybe Jeepu, resp. Stellantisu informoval medzi prvými. Nový Wagoneer S EV je na nich v celej svojej kráse, a tak ešte pred oficiálnou premiérou poznáme jeho dizajn. Ten je takmer totožný s konceptom značky predstaveným ešte v roku 2022 a miestami pripomína Range Rover Velar.

Foto: Jeep
Už na jeseň 2024

Nový Wagoneer S bude v predaji len ako elektromobil a na domáci americký trh by mal vstúpiť už túto jeseň. V ponuke sa zaradí po bok benzínových modelov Wagoneer a Grand Wagoneer. Nepôjde však len o exkluzivitku pre USA a dostať by sa mal aj na ostatné trhy.

Už v základe by malo byť elektrické SUV k dispozícii s pohonom všetkých kolies, čo znamená, že dostane minimálne dvojicu elektromotorov. Výkon sa bude pohybovať na úrovni 600 koní, pričom z 0 na 97 km/h bude šprintovať len za 3,5 sekundy, čo bola v minulosti výhradne zóna superšportov.

Foto: Jeep

Novinka bude s najväčšou pravdepodobnosťou postavená na novej platforme koncernu STLA Large Platform, ktorá však bude podporovať aj spaľovacie a hybridné pohonné jednotky. Stellantis uvádza, že prvé modely značiek Jeep a Dodge z nej zídu v roku 2024 a práve Wagoneer S by mal byť jedným z nich. Samotná platforma bola navrhnutá v 400 a 800 V konfigurácii s akumulátormi s kapacitou od 85 do 118 kWh. Sedany postavené na STLA Large by mali ponúknuť dojazd až 800 km, v prípade ťažších SUV by malo ísť o nižšiu hodnotu. Či sa nový elektrický Wagoneer S dostane aj do Európy, v tejto chvíli nie je isté. Neexistujú však veľmi dôvody, prečo by sa tak nemalo stať.

Foto: Jeep

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.9 / 5. Počet hodnotení 14

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJMopar Insiders
Predchádzajúci článokMansory Gronos – krikľavé peklo so šiestimi kolesami
Nasledujúci článok8-ročná záruka aj pokec s autom. Nový Peugeot vyzerá sľubne