Domov News Nastal koniec Arteonu, nástupca už iba ako elektromobil

Nastal koniec Arteonu, nástupca už iba ako elektromobil

Foto: Volkswagen

Všetko má svoj koniec, rovnako aj produkcia modelu Volkswagen Arteon. Vo výrobe zostáva iba karosárska verzia Shooting Brake. O nástupcovi Arteonu sa už rozhodlo. Stane sa ním elektrický model s označením ID.7.

Koniec modelu Arteon bol iba otázkou času. Minulý rok oznámil Volkswagen, že sa chystá spustiť akčný plán komplexných úspor s jasným cieľom – maximalizovať zisk. Automobilka tak chce ochrániť zamestnancov a podporovať tie najziskovejšie modely. V tom istom okamihu VW oznámil aj ukončenie výroby odchádzajúcich modelov a prvým na muške sa stal práve Arteon. Nástupca modelu Passat CC či CC tak končí svoju púť.

Volkswagen Arteon
Foto: Volkswagen
Už iba „kombi“

Aktuálne o tomto ukončení produkcie modelu Arteon informovali aj viaceré zahraničné médiá. Pravdou je, že na predaj bude už iba zopár kusov, ktoré sa vyrobili ešte pred ukončením výroby. Volkswagen potvrdil, že posledný model Arteon v karosárskej verzii liftback opustil výrobnú linku ešte v minulom roku. V ponuke však zostáva Arteon v karosárskej verzii Shooting Brake.

Nový Arteon liftback tak zoženiete iba ako skladové vozidlo. Ak by ste túžili po „kombi“ verzii, tá je stále k dispozícii a viete si ju nakonfigurovať podľa seba. Výroba tohto modelu by mala prebiehať až do mája 2026. Čo ale automobilka nezverejnila, je posledný dátum, do ktorého si budete môcť Arteon Shooting Brake nakonfigurovať a objednať. Pohľad na slovenské stránky Volkswagenu hovorí, že k dispozícii je aktuálne ešte 14 skladových vozidiel (liftback) v cenovom rozsahu od 38.900 do 58.510 eur.

Volkswagen Arteon Shooting Brake
Foto: Volkswagen
Nástupca príde, ale iba elektrický

Tam kde niečo končí, začína zasa niečo nové. V prípade ukončenia výroby modelu Arteon sa dočkáme zahájenia predaju nového modelu, nepriameho nástupcu Arteonu – VW ID.7. Model s označením ID.7 je plne elektrickým modelom a Arteon rozhodne nástupcu so spaľovacím motorom nedočká. Shooting Brake neskôr nahradí elektrický model ID.7 Tourer, ktorý by mal prísť ešte tento rok.

Model Arteon Shooting Brake sa tak naďalej vyrába a samotný Volkswagen potvrdil, že sa do konca výroby nedočká žiadneho faceliftu. Plán automobilky zostáva jasný. Od roku 2032 chce vyrábať iba elektrické vozidlá, a tak sa aktuálne nachádza na konci jednej éry. Volkswagen sa netají svojimi plánmi do budúcna a chce skracovať vývojový proces nových modelov. Či sa to vo tejto nemeckej značke podarí, ukáže až čas.

Volkswagen ID.7
Foto: Volkswagen

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.1 / 5. Počet hodnotení 9

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJMotor1
Predchádzajúci článokPosuň volant spolujazdcovi. Výroba prevratného auta…
Nasledujúci článokPrešiel 150 km a chce auto predať. Hrozí mu prísny trest