Domov News Alfa Romeo Milano – taliansky štýl v najdostupnejšom balení

Alfa Romeo Milano – taliansky štýl v najdostupnejšom balení

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Milano je mestský crossover a prvý model značky s čisto elektrickým pohonom určeným pre širokú masu zákazníkov. 

Model Alfa Romeo Milano je navrhnutý ako štýlový a jedinečný objekt, ktorý kombinuje podmanivý štýl s najmodernejšími technológiami z hľadiska komfortu, konektivity a jazdnej dynamiky. Milano bude k dispozícii v hybridnom aj elektrickom prevedení, bez rozdielu estetiky alebo výbavy. Taktiež ponúkne aj pohon všetkých kolies.

Alfa Romeo Milano
Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo je založená na dokonalej rovnováhe medzi funkčnou krásou a dedičstvom. Nové Milano rozhodne nie je výnimkou, pretože jeho kompaktné rozmery – dĺžka 4,17 metra, šírka 1,78 m a výška 1,5 m – zahŕňajú jedinečnosť originálneho a moderného dizajnu Made in Italy, typického pre značku, vyjadreného rovnováhou proporcií, čistotou línií a dôrazom na kvalitu povrchov. Štylisti Alfy Romeo modelovali túto “kožu” s remeselnou starostlivosťou o mechanické časti, úplne sa oddelili od konceptov chladnej racionality, aby vdýchli život vlnitému a vzrušujúcemu dizajnu, ktorý upúta pozornosť na prvý pohľad. Proporcie sú stanovené so štylistickými prvkami súvisiacimi s tradíciou, ako sú obmedzené previsy, svalnaté podbehy kolies a ikonická “zrezaná zadná časť”, ktorá odkazuje na legendárnu Giuliu TZ.

Alfa Romeo Milano
Foto: Alfa Romeo
Prémiový taliansky interiér

Rovnakú inšpiráciu čistého športového charakteru možno nájsť aj vo vnútri vozidla. Prístrojový panel a jeho historický dizajn “teleskopu” vytvárajú priame vizuálne spojenie. V strede prístrojového panela je plne digitálna 10,25-palcová TFT obrazovka s prístupom k údajom vozidla a nastaveniam jazdných technológií. V strede palubnej dosky je 10,25″ dotykový displej vyvinutý na prácu s widgetmi, grafickými komponentmi navrhnutými pre intuitívnu interakciu so všetkými funkciami, ktoré je možné prispôsobiť. Každý používateľ si tak môže vytvoriť vlastnú domovskú stránku, kde každá z funkcií vozidla je sama o sebe aplikáciou. Na ďalšie skrášlenie interiéru sú vetracie otvory klimatizácie v tvare štvorlístka, symbolu športového charakteru Alfy Romeo.

Alfa Romeo Milano
Foto: Alfa Romeo

Podľa Alfy Romeo pohodlie znamená, že každý zážitok z cestovania je jednoduchý, mimoriadne príjemný, organizovaný a bezpečný. Napriek svojim kompaktným rozmerom sa Milano môže pochváliť kufrom s objemom 400 litrov a “handsfree” prístupom.

Alfa Romeo Milano
Foto: Alfa Romeo
Primárne elektrický pohon

V elektrickej verzii modelu Milano si Alfa Romeo vybrala zdroj energie novej generácie, ktorý kombinuje elektromotor a batériu najnovšej generácie. Milano bude k dispozícii v dvoch výkonových verziách s výkonom 156 alebo 240 koní. Batéria s kapacitou 54 kWh ponúka vysokú hustotu energie a veľmi dobrý pomer menovitej a využiteľnej energie. Konkrétne vo verzii s výkonom 156 k poskytuje lítium-iónový akumulátor dojazd 410 km v cykle WLTP alebo 590 km v mestskom cykle.

Alfa Romeo Milano
Foto: Alfa Romeo
Trojvalec s elektrifikáciou

Nové Milano ponúka pre verziu Ibrida pohon predných kolies a neskôr aj pohon všetkých kolies. Milano Ibrida využíva architektúru 48 V Hybrid VGT (Variable-Geometry Turbo) s výkonom 136 k. Zdrojom tejto sily je 1,2-litrový 3-valcový motor s Millerovým cyklom s turbodúchadlom s variabilnou geometriou. Elektrický komponent pozostáva zo 48-voltovej lítium-iónovej batérie a elektromotora s výkonom 21 kW zabudovaného do 6-stupňovej dvojspojkovej prevodovky, ktorá spolupracuje s riadiacou jednotkou meniča a prevodovky na zabezpečení maximálnej účinnosti.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.3 / 5. Počet hodnotení 6

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS Alfa Romeo
Predchádzajúci článokLoajalita ako hrom. Muž pracuje v závode 41 rokov
Nasledujúci článokTEST JAZDENKY Jeep Renegade po 120 000 km

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here