Tri roky po svojom uvedení na trh by Kona mohla čoskoro dostať výkonnejšiu a športovejšiu verziu. Skočí Hyundai do vlaku športových SUV a spracuje agresívnu verziu Kona N? 

Hyundai Kona N
Zdroj: motor1.com

Model i30 N sa okamžite stal fenoménom, ktorý si podmanil obrovské množstvo vodičov obhliadajúcich sa po výkonnom a zábavnom hot-hatchi, ktorí zároveň dokáže slúžiť aj pre rodinu. Kona N prijme zo svojho vzoru hneď niekoľko prvkov, a nie len vizuálne.

S najväčšou pravdepodobnosťou si svoju cestu do SUV nájde 2.0-litrový štvorvalec. Rovnako ako pri obľúbenej i30 N Performance, aj Kona N by mohla dostať do vena 275 konských síl, ktoré by prenášala na predné kolesá pomocou šesťstupňovej manuálnej prevodovky. Z výrobnej linky vyjde ďalší žrút.

Hyundai Kona N
Zdroj: motor1.com

O tejto horúcej novinke sa hovorilo už nejaký ten čas, no konečne vidíme ako-také prvé zábery zachytávajúce Konu na testovacom poli. Nový prírastok do modelov rodiny N sa síce pasuje s maskovaním, ale na prvý pohľad je viditeľná odlišná konštrukcia kolies. Za nimi sa tiež ukrývajú väčšie brzdy z červeným strmeňom. Bočné tvary tiež nevyzerajú ako z klasickej Kony.

Ako sa na rýdze N-ko patrí, Kona bude určite obsahovať špecifické dizajnové podnety, ako je hlbší predný nárazník, väčší zadný spojler (ak sa pod plachtou skrýva), ale aj prepracovaný kryt zadného nárazníka. Objemnejší motor bude tiež potrebovať dvojité koncovky výfuku. Snáď sa dočkáme aj typického pradenia!

Hyundai Kona N
Zdroj: motor1.com

V každom prípade sa dá očakávať, že nadchádzajúca vysokovýkonná verzia Kony sa v najbližších mesiacoch bude odhaľovať stále viac a viac, pretože sa blíži príprava na výrobu. V súčasnosti očakávame, že Kona N svoj debut zažije koncom tohto roka.

Zaujímavé je, že Konu sa “špiónom” podarilo zachytiť v spoločnosti Cupry Ateca, zrejme na porovnanie. Cupra je poháňaná štvorvalcovým preplňovaným 2,0-litrom, ktorý je však o niečo výkonnejší ako existujúce jednotky Hyundai N. Môže to znamenať, že pre model Kona N sa zvažuje ešte výkonnejší motor?

Zdroj: motor1.com

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokElektrický koncept Renault Morphoz môže rásť aj zmenšovať sa
Nasledujúci článokCena ropy je na 30-ročnom minime. Bude benzín a diesel lacnejší?