Nissan si na autosalón do Chicaga pripravil netradičnú špecialitu.

Teda konkrétne Nissan North America Inc. Pôjde o Nissan 370Z Roadster, pravda je tu s nami už takmer 10 rokov. Je to poznať na technike aj vzhľade. V dobe, kedy niektoré autá majú viac ako megawat výkonu, zrejme nikoho neohúri 332 konských síl. Plátená strecha, zďaleka nie najnižšia hmotnosť v segmente a sedemstupňová automatická prevodovka na športovosti príliš nepridávajú. Avšak v našom prípade nepôjde o bežnú verziu.

Zoznámte sa z neprehliadnuteľným Nissan 370Zki. Tušíte správne, nie je a ani nebude sériovo vyrábaný. Má totiž namiesto kolies lyže a pásy.

Auto je postavené na základe Nissanu 370Z. Došlo však k rozsiahlym zmenám. Z auta bolo vytiahnuté hnacie ústrojenstvo a nápravy. Vozidlo má upravenú aj svetlú výšku podvozka smerom nahor o viac ako 7 centimetrov.

Namiesto kolies sú spomínané lyže a pásy z dielne American Track Truck Inc. Často sa zvyknú montovať na terénne vozidlá. Upravená 370-tka je rozhodne pútač pozornosti. V kombinácii so zadným pohonom to na snehu musí byť neskutočná zábava.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

CEZNissan
Predchádzajúci článokNová generácia Kia Cee’d už tento rok v Ženeve!
Nasledujúci článokOmladená Škoda Fabia zažije premiéru v Ženeve!