Domov News Hyundai pokračuje v obmene portfólia, facelift dostihol i20

Hyundai pokračuje v obmene portfólia, facelift dostihol i20

Drobný refreš dizajnu, nové farby a disky kolies, balík veselých farieb či viac bezpečnostnej výbavy už v štandardnej výbave. To je v skratke podstata faceliftu Hyundaiu i20.

Predný nárazník aj maska chladiča dostali nový vizuál. Prepracovaný je tiež zadný nárazník a grafika svetiel. Pribudli 16- a 17-palcové kolesá s novým dizajnom. Hyundai i20 si naďalej zachováva svoj športový postoj vďaka nízkemu profilu strechy a dlhému rázvoru. Dynamický svetelný podpis je prerušovaný zadnými LED svetlami v tvare Z.

Hyundai i20

Aj pri kompaktných rozmeroch segmentu B ponúka Hyundai i20 dostatok vnútorného priestoru, 352 litrov batožinového priestoru pri zdvihnutých zadných sedadlách a 1 165 litrov po ich sklopení. Po novom bude Hyundai i20 dostupný v ôsmich farbách exteriéru s voliteľnou čiernou strechou. Tri exteriérové farby sú nové: Lucid Lime Metallic, Lumen Grey Pearl a Meta Blue Pearl. K dispozícii je tiež žiarivý farebný balík Lucid Lime. Sedadlá s týmto balíkom majú nový športový vzor. Limetkové prešívanie zdobí viaceré dotykové body v interiéri a podčiarkuje tak športový charakter modelu.

Viac bezpečnostnej výbavy už v štandarde

Hyundai i20 je nabitý najnovšími funkciami konektivity. Automobil bol vylepšený o štandardný 4,2-palcový LCD klaster, USB typu C, eCall druhej generácie založený na 4G sieti a aktualizácie máp Over-the-Air (OTA). Naďalej potom ponúka funkcie, ktoré boli populárne už v predchádzajúcej verzii, ako je voliteľný 10,25-palcový panel a 10,25-palcový displej, služby Apple CarPlay a Android Auto, bezdrôtová nabíjačka smartfónu a najnovšia aktualizácia telematiky Bluelink.

Hyundai i20

Súčasťou štandardnej výbavy auta je teraz viac bezpečnostných prvkov Hyundai Smart Sense. Asistent na predchádzanie zrážkam (FCA) s detekciou chodcov a po novom aj cyklistov pomáha vyhnúť sa potenciálnym nehodám s prekážkami vpredu. Asistent sledovania jazdného pruhu zabezpečuje, že vozidlo sa drží v aktuálnom jazdnom pruhu. Na tak malé auto ponúka Hyundai i20 skutočne množstvo ďalších asistenčných systémov. Menujme napríklad Rear Cross-traffic Collision Assist (RCCA) aktivujúci brzdy pri cúvaní z parkovacieho miesta, ak sa zistí riziko kolízie s vozidlami prichádzajúcimi zozadu a zboku. Asistent vyhýbania sa zrážke v mŕtvom uhle (BCA) využíva vizuálne upozornenia, ktoré sa objavia na vonkajších spätných zrkadlách, ak je detekované iné vozidlo. V prípade potreby sa aktivuje BCA, aby sa predišlo kolízii alebo sa znížil jej dopad. Navigačný inteligentný tempomat (NSCC) zase využíva navigačný systém vozidla na predvídanie zákrut alebo roviniek na diaľnici a upravuje rýchlosť pre bezpečnejšiu jazdu.

Hyundai i20

Motorizácie pre optimalizovanú spotrebu paliva

Vnútorné žiarovky sú nahradené technológiou LED. V aute sa objavuje aj viacfarebné ambientné podsvietenie. Pod kapotou i20 môže byť umiestnený 48-voltový mild-hybridný pohon spojený s motorom 1.0 T-GDi, ktorý disponuje výkonom 100 k alebo 120 k. Hyundai i20 je k dispozícii so sedemstupňovou dvojspojkovou prevodovkou (7 DCT) alebo šesťstupňovou inteligentnou manuálnou prevodovkou (iMT).

Hyundai i20

Výroba nového i20 sa má začať v treťom štvrťroku 2023 vo výrobnom závode Hyundai v tureckom Izmite. V slovenských predajniach sa vozidlo potom objaví na jeseň.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokLand Rover Defender prichádza v limitke Islay Edition
Nasledujúci článokMercedes CLS definitívne končí. Nástupca je v nedohľadne