Domov News Cisárove nové šaty. Nissan ukázal priehľadný model motoru V6

Cisárove nové šaty. Nissan ukázal priehľadný model motoru V6

Japonská značka Nissan sa vytiahla. Predstavila zaujímavý model priehľadného motoru V6 z ich nového modelu Z. Tento priehľadný motor s chrómovými komponentmi ponúkne pocit extázy pre všetkých, ktorí si radi pozrú, ako mechanicky funguje motor.

Značka Nissan predstavila model Z ako už v poradí siedmu generáciu modelu, ktorý nesie písmeno Z vo svojom názve. Pre nás v Európe však zostali oči pre plač, nakoľko tento model na európske trhy nedorazil. Prinajmenšom nedorazil oficiálne. Problémy hlásia aj z USA, kde sa vyskytli problémy s dodávkami nových vozidiel na americký trh. Fanúšikov však môže navnadiť pomerne zaujímavý koncept vizualizácie motoru.

Nissan

Viac ako 400 koní a pohon zadnej nápravy

Tento dvakrát preplňovaný vidlicový 6-valec s objemom 3 litre nesie označenie VR30DDTT. Vôbec prvýkrát sa tento model ocitol v modeli značky Inifniti s označením Q50. V novom Z-tku ponúkne maximálny výkon na úrovni 298 kW, respektíve 405 konských síl. Krútiaci moment dosiahne hodnotu 475 Nm. Motor spolupracuje na prenose výkonu buď so šesťstupňovým manuálom alebo deväťstupňovou automatickou prevodovkou. Pohon sa prenáša na zadnú nápravu.

Nissan toto všetko predstavil vo svojom priehľadnom modeli. Krása v pohybe, ktorá prináša všetky pohyby piestov, vačiek, ventilov, kľukového hriadeľa a rozvodov. Nesmie chýbať ani pohľad na prácu turba. Tento priehľadný model ukazuje, aké umelecké dielo tvorí motor a čo všetko prebieha vo vnútri pohonného ústrojenstva. V tomto prípade ide o niečo unikátne.

Príde aj Nismo?

Podľa viacerých informácií a šumov sa chystá ešte ostrejší model Nissan Z. Automobilka tak pripravuje pravdepodobne verziu Nismo. Viacero špionážnych fotografií prinieslo zábery na vozidlo s pomerne odlišným predným nárazníkom, inou mriežkou chladiča, výkonnejšími a väčšími brzdami a výraznejšími bočnými prahmi. Zatiaľ tieto informácie zostávajú iba v rovine špekulácií, no predpokladá sa v prípade modelu s označením Nismo s výrazným zvýšením celkového výkonu. Pre európsky trh však zostáva model Nissan Z oficiálne nedostupný, pravdepodobne zostane iba artiklom šedého dovozu.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAston Martin pripravuje elektromobil aj nové spaľováky
Nasledujúci článokRekonštrukcia za 2 miliardy. Tu bude Ford vyrábať 250.000 elektromobilov ročne