Domov News Rally Radosti už budúci víkend, v týchto mestách sa objavia športiaky za...

Rally Radosti už budúci víkend, v týchto mestách sa objavia športiaky za milióny

Najväčšia automobilová charitatívna šou odštartuje už v piatok 25. augusta v ranných hodinách. Začínať bude premiérovo v Bratislave.

Takmer päťdesiatka športových a superšportových vozidiel sa chystá počas víkendu obísť Slovensko a pomôcť vyzbierať Rally Radosti rekordnú sumu pre choré deti. Tisícky koní spustí symfóniu motorov a výfukov v piatok 25. augusta o 9:00 v Bratislave pred nákupným centrom Eurovea a bude pokračovať do Banskej Bystrice, Košíc, Popradu, Žiliny, Martina a svoju púť ukončí v nedeľu popoludní v Nitre.

Rally Radosti

Jubilejný piaty ročník Rally Radosti bude ešte väčší. Najväčšia automobilová šou na Slovensku, navyše s charitatívnym zameraním, bude tento rok hostiť až 45 športových a superšportových vozidiel, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani v Monaku. Vôbec po prvý raz kolóna zároveň zavíta do Bratislavy. Na pláne sú tiež nové zastávky, ako napríklad v meste Martin.

Rally Radosti

Ambiciózne charitatívne ciele

Rally Radosti tento rok prinesie hneď niekoľko noviniek, medzi inými navýšený počet burácajúcich automobilov, ako aj dve nové zastávky, ktoré sme doposiaľ v programe nikdy nemali. Zároveň sa vrátime na staré známe námestia v Banskej Bystrici, Košiciach, Poprade, Žiline či v Nitre. Počas piateho ročníka Rally Radosti sa budeme snažiť pokoriť hneď dva ciele – rekordnú výšku vyzbieranej sumy, ktorú sme si interne stanovili na 70 tisíc eur, ale aj celkovú odovzdanú sumu slovenským nemocniciam, a to vo výške 200 tisíc eur. Hlavnou úlohou Rally Radosti je totiž pomoc malým bojovníkom, ktorých osudy nie sú ľahké. A aj keď sa môže zdať, že Rally Radosti je primárne o krásnych a rýchlych autách, nie je tomu tak. Na prvom mieste sú a vždy boli deti, ktorým chceme pomáhať touto formou,” vysvetľuje Peter Jakabovič, predseda OZ Rally Radosti.

Rally Radosti

Rally Radosti teda odštartuje v piatok 25. augusta v ranných hodinách v Bratislave, pokračovať bude obednou zastávkou na čerpacej stanici Tanker na R1-ke, neskôr poobede kolóna zastaví v Banskej Bystrici, aby sa podvečer presunula do Košíc. Tam sa kolóna pokúsi vyzbierať rekordnú sumu v sobotu dopoludnia, pokračovať bude poobede do Popradu a večer ukončí už tradične v Žiline. Nedeľa bude patriť premiérovo zastávke v Martine a ukončenie je naplánované v poobedných hodinách v Nitre.

Vyzbierané peniaze chce občianske združenie použiť na rekonštrukciu ambulancie pre detských pacientoch, ktorí potrebujú rehabilitácie pod dohľadom odborníkov. Organizácia za uplynulé štyri ročníky vyzbierala a odovzdala viac než 135 tisíc eur.

Rally Radosti 2022 Official Aftermovie

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTakto kúpite superšportové auto za pár eur
Nasledujúci článokTechnológie automobilových svetiel: moderné trendy a inovácie