Domov Elektromobilita Prvé elektrické kombi na Slovensku. Stojí menej ako Octavia?

Prvé elektrické kombi na Slovensku. Stojí menej ako Octavia?

Nových elektromobilov prichádza na slovenský automobilový trh každý mesiac čoraz viac. No čo je zarážajúce, žiadny z nich doteraz nemal karosériu kombi. Túto medzeru na trhu vypĺňa značka MG.

MG5 Electric je tak prvé elektrické kombi nielen na Slovensku, ale aj v Európe. Aj keď púť značky MG začala na starom kontinente len nedávno, môžeme povedať, že sa tu veľmi dobre etablovala. Platí to aj o našom trhu, kde si cenovo dostupné modely rýchlo získali popularitu. MG5 Electric nie je prvým elektromobilom značky MG v Európe. Skúsenosti už máme s modelom MG4 Electric. Práve jeho uvedenie na trh spôsobilo to, že Volkswagen išiel výrazne nižšie s cenou ID.3.

Foto: MG

Priaznivý pomer ceny a hodnoty je základným atribútom modelov MG a elektrické kombi by v tomto smere malo pokračovať po vyšliapanej cestičke. MG5 je dlhé 4 600 mm, široké 1 818 mm a vysoké 1 521 mm. Rázvor osí kolies je dlhý 2 659 mm. Batožinový priestor má základný objem 479 litrov. Po sklopení zadných sedadiel jeho objem vzrastie na 1 367 litrov. Zadný rad sedadiel je pritom delený v pomere 60:40.

Foto: MG
Bez príplatkov

Dostupné sú 2 verzie, pri logike ktorých dostanú vaše mozgové závity poriadne zabrať. Prvá je vybavená elektromotorom s výkonom 130 kW (177 k) a má LFP batériu s kapacitou 50,3 kWh. Tá MG5 Electric zabezpečí dojazd 320 km. Druhá je vybavená slabší elektromotorom s výkonom 115 kW (156 k), ale na druhej strane používa NMC batérie s väčšou kapacitou 61,1 kWh, vďaka čomu na jedno nabitie prejde až 400 km (v meste dokonca 538 km). V prípade oboch verzií uvádza MG zrýchlenie z 0 na 100 km/h za rovnaký čas – 8,3 sekundy, pretože krútiaci moment je zhodný – 280 Nm. Maximálna rýchlosť je 185 km/h a maximálny nabíjací výkon je 87 kW, čo stačí na to, aby sa batérie nabili z 10 na 80 % v priebehu 35 minút. Štandardom je palubná nabíjačka s výkonom 11 kW a funkcia V2L.

MG5 Electric je k dispozícii len v štyroch farbách karosérie – bielej, červenej, čiernej a striebornej. V prípade tohto vozidla narazíte na 2 výbavy s názvom Emotion a Excite. Nenechajte sa však pomýliť, obsahujú absolútne totožné prvky, rozumej plnú výbavu. Aktuálny slovenský cenník totiž neobsahuje nič, za čo by bolo potrebné doplácať (s výnimkou originálneho príslušenstva). MG5 Electric Emotion s 50,3 kWh batériou stojí 35.500 €, variant Excite so 61,1 kWh batériou stojí 39.300 €.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.6 / 5. Počet hodnotení 20

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJMG
Predchádzajúci článokTEST Jeep Gladiator – toto auto nemá hranice
Nasledujúci článokStočenku už v AAA Auto nekúpite, toto je dôvod