Domov News Fanúšikovia Hondy sa dočkali. Nové CR-V prichádza do Európy

Fanúšikovia Hondy sa dočkali. Nové CR-V prichádza do Európy

Šiesta generácia Hondy CR-V prichádza na európske trhy. Predávať sa bude s hybridným aj plug-in hybridným pohonom. Okrem tradičného, uhladeného vzhľadu ponúkne prémiový balík pokročilých asistenčných systémov.

Úplne nové CR-V stavia na všetkom, čo tento ikonický model predstavuje – progresívnom dizajne, prémiovej kabíne, špičkovej úrovni bezpečnosti, praktickosti a komfortu, spolu s efektívnym a pohotovým výkonom,” hovorí Tom Gardner, hlavný viceprezident spoločnosti Honda Motor Europe Ltd. „Táto najnovšia iterácia je dokonalým balíkom SUV s ponukou jedinečného, dynamického a prémiového produktu, ktorý dokonale vyhovuje súčasným požiadavkám európskeho trhu.

CR-V

Dva typy pohonu

Nová Honda CR-V svojim spracovaním šliape na päty prémiovej triede. Obľúbené SUV dostalo nové farby, kvalitnejšie materiály aj textílie. Zákazníci v Európe si budú môcť vybrať medzi plne hybridným pohonom (e:HEV) alebo po prvýkrát aj s plug-in hybridnou pohonnou sústavou (e:PHEV). Obe verzie disponujú dvojlitrovým benzínovým štvorvalcom s priamym vstrekovaním paliva s Atkinsonovým cyklom.

CR-V

Plug-in hybridná Honda CR-V podľa údajov výrobcu prejde na výlučne elektrický pohon 82 km. Nabíjanie batérie, ktorej kapacita zatiaľ nie je známa, trvá z 0 na 100 % dve a pol hodiny.

Tradičný hybridný pohon vychádza z modelu Civic, ktorého výkon, efektivitu, účinnosť a hospodárnosť sme ocenili aj v našom redakčnom teste. Takže len na zopakovanie: lítium-iónová batéria a dva kompaktné elektromotory v kombinácii s benzínovým motorom umožňujú plynulé prepínanie medzi elektrickým, hybridným a motorovým pohonom, čo sa hodí na všetky scenáre jazdy.

CR-V

Honda SENSING 360

Varianty e:HEV a e:PHEV sa odlišujú vlastným dizajnom masky chladiča. Úzke svetlomety v kombinácii s novými dennými svetlami vytvárajú výrazný vizuálny dojem, zatiaľ čo vzadu je kombinácia vertikálneho brzdového svetla a smerovky ďalšou evolúciou charakteristického dizajnu zadných svetiel CR-V. Všimnúť si treba aj veľké presklenie, čo poskytne všetkým cestujúcim ideálny výhľad von a príjemné presvetlenie kabíny.

CR-V

Nové CR-V je širšie, dlhšie a vyššie ako predchádzajúci model. Ponúka tak viac vnútorného priestoru pre cestujúcich. O 40 mm dlhší rázvor poskytuje o 16 mm viac miesta na nohy vzadu a o pätinu väčší objem batožinového priestoru. Sklon operadiel zadných sedadiel je možné nastavovať do 10,5°.

Aktualizovaný súbor funkcií Honda SENSING a nové konštrukčné komponenty prispievajú k aktívnej a pasívnej bezpečnosti. CR-V je prvé vozidlo Hondy v Európe vybavené systémom Honda SENSING 360, teda novým všesmerovým bezpečnostným systémom a asistentom vodiča, ktorý eliminuje mŕtve uhly okolo vozidla a ďalej prispieva k predchádzaniu kolízií.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hodnotení 23

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTo najlepšie bez strechy? Nové Porsche 718 Spyder RS
Nasledujúci článokLand Rover Defender prichádza v limitke Islay Edition