Domov News Potvrdené, superšport od Alfa Romeo príde v auguste

Potvrdené, superšport od Alfa Romeo príde v auguste

Alfa Romeo superšport
Zdroj: Motor1

Šéf značky Alfa Romeo potvrdil, že koncom augusta bude predstavený superšportový automobil.

To, o čom sa špekulovalo dlhé mesiace až roky, sa konečne stáva realitou. Alfa Romeo totiž oficiálne potvrdila príchod nového superšportu. Fanúšikovia talianskej značky od ukončenia produkcie modelu 8C Competizione v roku 2010 netrpezlivo čakajú na ďalší superšport a už takmer stratili nádej. Áno, v roku 2013 síce prišla nádherná Alfa Romeo 4C, no s výkonom „len“ 177 kW (240 koní) ju do kategórie superšportov zaradiť nemôžeme. Teraz však môžu všetci priaznivci jasať.

Už 30. augusta

Alfa Romeo odhalila pred pár dňami v Číne facelift modelov Giulia a Stelvio, no okrem toho si pripravila aj jednu horúcu novinku. Šéf značky Jean-Philippe Imparato totiž oficiálne potvrdil príchod dlho očakávaného superšportu. Debut je naplánovaný na 30. augusta 2023 a podľa neoficiálnych informácií pôjde o rozlúčku so spaľovacím motorom. Dátum však pravdepodobne nie je náhodný. V daný víkend totiž na okruh v talianskej Monze zavíta kolotoč F1. No a keďže meno Alfa Romeo stále svieti na štartovom rošte, nečudovali by sme sa, ak by novinku počas víkendu ukázali práve tu.

Imparato je z pripravovaného superšportu skutočne nadšený: „Tento projekt je splneným snom, ktorý je iniciovaný odvážnym tímom, ktorý chcel dosiahnuť niečo jedinečné.” Už pred niekoľkými mesiacmi navyše avizoval, že pracujú na aute, na ktoré by mohli byť pyšní a mohli ho umiestniť po boku 8C do múzea v Arese, kde sa bude konať aj veľkolepá premiéra.

Alfa Romeo 8C
Dostane meno „6C“?

Ako sa bude nový superšport volať, však stále nevieme. V kuloároch sa dlhodobo hovorí o mene 6C, ktoré dáva zmysel. Model 8C mal pod kapotou vidlicový osemvalec a 4C zase radový štvorvalec. Ich mená teda vychádzali z počtu valcov motora. Je totiž vysoko pravdepodobné, že novinka dostane 2,9-litrovú V6-ku twin turbo, ktorú využívajú ostré modely Quadrifoglio. Pre Alfu by totiž nedávalo zmysel vyvíjať nový vysokovýkonný agregát pre jeden model. Najvýkonnejšou konfiguráciou spomínanej V6 disponuje limitovaná Giulia GTA s výkonom 397 kW (540 k) a 600 Nm krútiaceho momentu. Pri Alfe 6C by sme mali počítať s obdobnými parametrami.

Podľa Imparata pôjde o „ikonické, super-sexi a rozpoznateľné“ vozidlo, ktoré podľa všetkého príde taktiež v limitovanom počte. S najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o najdrahšiu Alfu v histórii, pričom cena by sa mala pohybovať vo sfére typickej pre značky ako Ferrari či Lamborghini.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.4 / 5. Počet hodnotení 7

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokDo dražby mieri ohorený vrak Ferrari, môže sa predať za státisíce
Nasledujúci článokČo ovplyvňuje cenu PZP a ako nájsť to najvýhodnejšie?