Domov News Kompaktné SUV od Mitsubishi má jeden malý háčik

Kompaktné SUV od Mitsubishi má jeden malý háčik

Mitsubishi prinieslo malú ukážku, ako si predstavuje nové kompaktné SUV, ktoré má svoj dizajnový pôvod v koncepte s názvom XFC. Nepoznáme zatiaľ oficiálne meno tohto automobilu a má to pravdepodobne jeden menší háčik.

Koncept pre kompaktné SUV od spoločnosti Mitsubishi sme mali možnosť vidieť ešte na jeseň minulého roku. Tento reálnejší model nadväzuje práve na spomínaný koncept XFC tvarom karosérie, veľmi podobnými proporciami ale aj dizajnom predných a zadných svetiel. Treba však povedať, že v porovnaní s konceptom dostane produkčná verzia oveľa konvenčnejšie riešenia ako štandardné spätné zrkadlá, kľučky a pomerne bežné disky kolies.

Skoro ako Karoq

Japonské SUV by malo mať podobné proporcie ako Škoda Karoq. Dĺžka by mala dosiahnuť 4 390 mm, šírka 1 810 mm a výška 1 660 mm. Vozidlo dostane viacero variant diskov, no podľa obrázkov má obuté 18-palcové disky kolies. Čo by malo mať každé SUV a čím sa rozhodne Mitsubishi nebojí pochváliť je svetlá výška 222 milimetrov.

Pod kapotou by sme mali nájsť 1,5 litrový motor, ktorý by mal spolupracovať s CVT prevodovkou a pohon posielať na prednú nápravu. Ostatné výkonové parametre ako napríklad krútiaci moment či maximálny výkon zostávajú zahalené pod rúškom tajomstva. Isté však zostáva, že Mitsubishi počíta pre tento model so spaľovacím motorom.

Má to ale háčik

Čo sa skrýva vo vnútri si Mitsubishi zatiaľ poriadne stráži. No presnejšie informácie by mali Japonci zverejniť už čoskoro. Nový SUV model značky si odkrúti svoju premiéru na autosalóne GAIKINDO Indonesia International Auto Show, ktorý sa uskutoční v meste Tangerang. Začiatok tejto udalosti naplánovali na 10. augusta a tak sa možno už o pár dní dočkáme viac informácii.

Ešte sme vám ale dlžní ten spomínaný háčik, ktorý so sebou nesie nový SUV model značky Mitsubishi. Jeho pravdepodobné umiestnenie budú iba trhy v juhovýchodnej Ázii a tak si v Európe musíme ešte počkať. Či sa ho aj dočkáme zatiaľ nevieme, ale snáď Mitsubishi už čoskoro vyjasní celú túto situáciu.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.8 / 5. Počet hodnotení 25

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJGaraz.cz
Predchádzajúci článokĎalšie obmedzenia dopravy v Bratislave. Na nábreží pribudne nový cyklopruh
Nasledujúci článokČína pokračuje v dobýjaní Európy. BYD chystá nové elektrické SUV Seal U