Domov News Legenda stále žije. Čaká nás posledná Gymkhana s Kenom Blockom

Legenda stále žije. Čaká nás posledná Gymkhana s Kenom Blockom

Legendárny Ken Block stihol pred svojou smrťou natočiť ešte jednu, poslednú Gymkhanu. Premiéru bude mať už v decembri tohto roka.

Ťažko tomu uveriť, no začiatkom 2024 to bude už rok od tragickej nehody legendy, ikony a majstra za volantom, Kena Blocka. Jeho vášeň pre rýchlosť a extrémne športy sa mu stala osudnou po páde zo snežného skútra. Svet však naňho nezabudol, práve naopak, opäť si pripomenie jeho majstrovstvo. Ken Block bol stelesnením motoršportu. Dlhodobo sa venoval rally, pričom pár sezón sme ho mohli vidieť aj v rámci majstrovstiev sveta. Cudzí mu rozhodne nebol ani rallycross, v ktorom taktiež pôsobil niekoľko rokov. Najviac sa však preslávil sériou videí menom Gymkhana. V nich predvádzal priam neuveriteľné kúsky za volantom a roky posúval latku na novú úroveň. Prvý diel sa datuje do roku 2008, kedy si sadol do špeciálu Subaru Impreza WRX STI a okamžite si získal milióny fanúšikov po celom svete.

DC SHOES: KEN BLOCK GYMKHANA PRACTICE
Čaká nás posledný diel s Kenom

Nasledovalo ďalších deväť dielov, v ktorých nás bavil nielen novými autami, ale aj novými kúskami, pri ktorých nám občas ostal stáť rozum. S Gymkhanou 10 to však neskončilo a nasledovali dva diely série Climbkhana. Ako už názov napovedá, Ken sa vydal na kopce, konkrétne na legendárny Pikes Peak a následne horu Tianmen v Číne. Nateraz posledné video však nesie názov Electrikhana, kde prevetral jedinečné a elektrické Audi S1 Hoonitron pod žiarou reflektorov v Las vegas. Absencia zvuku motora síce znamenala mierny pokles diváckeho zážitku, no Ken Block bol v rovnako skvelej forme ako vo všetkých predchádzajúcich dieloch. Jeho precíznu, adrenalínovú a majstrovskú jazdu si však užijeme ešte raz a naposledy. Prichádza Electrikhana 2!

posledná Gymkhana

Je to tak, Ken totiž stihol ešte pred svojou smrťou natočiť ďalší diel svetom milovanej série Gymkhana. Opäť usadol do elektrickej beštie S1 Hoonitron, tentoraz však zavítal do Mexiko City. Spoločnosť Hoonigan zverejnila na svojom Youtube kanáli prvý trailer, ktorý ukazuje, že sa máme na čo tešiť. Zároveň sa z neho dozvedáme, že premiéru bude mať Electrikhana 2 v decembri 2023. Snímky vraj boli natočené v poslednom štvrťroku 2022. A ide o vôbec posledné video, ktoré Ken Block s nimi stihol natočiť.

Napriek tomu, že so sebou prináša horko-trpkú príchuť, Electrikhana 2 bude dôstojnou rozlúčkou a oslavou jeho života a všetkého, čo počas svojej kariéry dokázal. #KB43VER

[HOONIGAN] Ken Block's Electrikhana TWO: The Trailer

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokViac srandy ako s Porsche. Na mokrom okruhu sme jazdili s dodávkami BYD
Nasledujúci článokTesla chystá lacný elektromobil, vyrábať sa bude v…