Domov News Chevrolet Corvette roztrhlo na 4 kusy. Vodič…

Chevrolet Corvette roztrhlo na 4 kusy. Vodič…

Foto: Marion County Fire Rescue team

Nehoda, z ktorej vám prejde mráz po chrbte. Superšport Chevrolet Corvette pri nej doslova roztrhlo na štyri kusy. Čo sa stalo s vodičom?

Pred niekoľkými dňami sa v americkej Floride odohrala poriadne desivá nehoda. Podľa floridskej diaľničnej polície k nej došlo počas pouličných pretekov medzi športovými vozidlami Chevrolet Corvette Z06 a Ford Mustang. Preteky však nemali víťaza, len porazených. Corvetta totiž skončila roztrhnutá na štyri kusy a vodiča museli s vážnymi zraneniami previesť do nemocnice. Po vzhliadnutí fotiek z miesta nehody je jediným šťastím v nešťastí, že šofér Corvetty vôbec prežil.

Podľa polície odrezal vodič Fordu Mustang Corvette cestu, ktorá sa následne zrazila s Toyotou Prius. Po zrážke mal Chevrolet vo vysokej rýchlosti zísť z vozovky, následne naraziť do stĺpu elektrického vedenia a potom aj do stromu. 38-ročný vodič nebol pripútaný, a tak ho počas nárazu vymrštilo z vozidla a skončil až 47 metrov od miesta nehody. Po privolaní záchranných zložiek bol s ťažkými zraneniami prevezený do nemocnice HCA Florida Ocala.

Auto by ste nespoznali

Pri pohľade na fotky z miesta nehody je však až ťažko uveriteľné, že vodič dokázal prežiť. Z auta nezostalo prakticky nič a aj veľkí automobiloví nadšenci by mali problém určiť, o aké vozidlo vôbec ide. Zadná náprava, kokpit, motor či prevodovka sa totiž nachádzali niekoľko metrov od seba. Vodič Corvetty sa jednoducho druhýkrát narodil.

Po vodičovi Mustangu pátra polícia

Pre poškodené elektrické vedenie, ktoré po nehode viselo len kúsok nad vozovkou, musela polícia miestnu cestnú komunikáciu uzavrieť. Zároveň uviedla, že po vodičovi Fordu Mustang stále pátra a vyšetrovanie incidentu naďalej prebieha. V tejto chvíli nevedno, či sa „pouliční pretekári“ poznali, no šofér Mustangu podľa všetkého vystúpil a snažil sa pomôcť zranenému vodičovi Corvetty. Následne však pravdepodobne ušiel.

FHP: Corvette driver in serious condition after Ocala street racing crash, 2nd driver flees

V súvislosti s touto nehodou by sme chceli zopakovať a zdôrazniť, že preteky na bežné cesty nepatria. Ohrozujete tým nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky, ktorí na nezodpovedné správanie iných vodičov neraz doplatili. Ak si chcete užiť adrenalín, zavítajte na okruh, ktorý je na rýchlu jazdu prispôsobený a riziko vážnej nehody je násobne nižšie.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hodnotení 11

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJFlorida Highway Patrol
Predchádzajúci článokPRVÁ JAZDA KIA EV9 – na veľkosti záleží
Nasledujúci článokSusedný štát vyčlení 77,5 milióna eur na dotácie na nákup elektromobilov

1 COMMENT

Comments are closed.