Domov News Bugatti Bolide odkrýva kokpit, volant môže poslúžiť ako dekorácia

Bugatti Bolide odkrýva kokpit, volant môže poslúžiť ako dekorácia

Foto: Bugatti

Bugatti zverejnilo prvé fotografie kabíny pripravovaného hyper športového automobilu Bolide. 

Bugatti Bolide nemá žiadne diely zdieľané s modelmi Chiron. Naopak, jeho interiér bol vytvorený iba pre tento projekt, vrátane optimalizovaných pretekárskych sedadiel, high-tech volantu a ďalších špeciálnych úprav, na ktoré sa teraz bližšie pozrieme.

Ústredným bodom kokpitu je volant, ktorý má podobne ako predné i zadné svetlomety štruktúru písmena X. Volant sa dá ľahko odopnúť, vybrať z kokpitu a použiť napríklad ako dekorácia priestoru, ktorý majiteľ Bolide uzná za vhodné. Dizajnérsky tím Bugatti využil high-tech 3D tvarovanie s polygonálnym modelovaním, čo je pokročilá technika využívaná vývojármi z herného priemyslu a priemyslu vizuálnych efektov. Takáto technika umožnila špecialistom Bugatti presne modelovať volant so všetkými jeho pokročilými komponentmi a subsystémami. Pomocou tohto procesu bol tím schopný simulovať každý prvok a rôzne povrchy volantu, vrátane množstva zložitých štruktúr a interakcií len pomocou polygónových sietí.

Bugatti Bolide
Foto: Bugatti

Dizajn volantu bol ovplyvnený spätnou väzbou od testovacích jazdcov Bugatti, ktorí špecifikovali potrebu tesného, ​​kompaktného a ergonomického balíka s ôsmimi kľúčovými tlačidlami umiestnenými optimálne pre ľahkú funkčnosť pri jazde na trati vo vysokých rýchlostiach a vysporiadaním sa so silným preťažením, ktoré Bolide vytvára.

Foto: Bugatti
Sedadlá privarené k monokoku

Bolide musí prenášať údaje vodičovi v reálnom čase vysoko presným a ľahko interpretovateľným spôsobom. Vodič má preto možnosť zvoliť jedno z dvoch rozhraní displeja. Prvý režim obsahuje komplexné údaje, ktoré pôvodne požadovali testovací jazdci Bugatti. Ide v podstate o základné hodnoty motoristického športu, ktoré musí pilot sledovať pri vysokovýkonnej jazde na trati. Druhý režim sprístupňuje vodičovi prehľad kľúčových informácií. Čo všetko presne dokáže volant preniesť smerom k vodičovi, však zatiaľ Bugatti nezverejnilo.

Bugatti Bolide
Foto: Bugatti

Pre ľahšie nastupovanie do auta sa vonkajšie podložky operadla, sedadla a opierky hlavy otvárajú spolu s dverami. Viacvrstvové sedadlá sú privarené priamo na monokok. Je to tak prvýkrát v histórii Bugatti, čo sa sedadlá nebudú dať nastavovať. Naopak, nastaviteľné sú pedále a volant. K dispozícii sú štyri možnosti veľkosti sedadiel vrátane jedného balíka, ktorý zahŕňa špecifické a jedinečné tvary tela zákazníka. Sedadlá môžu byť čalúnené celým radom materiálov vrátane kože, semišu, kože Nappa, Alcantary a detailov, ktoré siahajú od dynamického prešívania až po jemné laserové perforácie.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSusedný štát vyčlení 77,5 milióna eur na dotácie na nákup elektromobilov
Nasledujúci článokHyundai zverejnil slovenskú cenu IONIQ 5 N