Domov News Tajné manévre Peugeotu na Slovensku, čo to stvárali?

Tajné manévre Peugeotu na Slovensku, čo to stvárali?

Foto: Peugeot Slovensko

Nenápadný príves ukrýval mimoriadne vzácnu vec – koncept Peugeot Inception v hodnote 2 miliónov eur, ktorý mal svetovú premiéru 5. januára 2023 na veľtrhu CES v Las Vegas. Kam mal namierené?

Slovensko sa stalo iba siedmou krajinou sveta, do ktorej sa prišiel ukázať jedinečný futuristický koncept Peugeot Inception. Ten stelesňuje optimistickú víziu budúcnosti značky a spája výraz šelmy s avantgardnou príťažlivosťou, s jedinečným pocitom z jazdy ako aj so 100% elektrickou technológiou, kombinujúcou vysoký výkon a efektivitu.

Značka Peugeot využila pre toto predstavenie jedno z momentálne najpríťažlivejších a najnavštevovanejších miest na Slovensku – Tatranský Ľadový Dóm na Hrebienku. Príves prevážajúci koncept bol neustále strážený a sprevádzaný špeciálnym technikom priamo z dizajnového centra ADN Paríž, ktorý mal ako jediný právo s autom manipulovať a predvádzať jeho schopnosti.

Foto: Peugeot Slovensko

Koncept Peugeot Inception videli po prvýkrát napríklad aj herec a spevák Filip Tůma či speváčka Emma Drobná, ktorá tak očarila strážcu auta, že si mohla posedieť nielen na prednom sedadle, ale dokonca aj na tých zadných. Podarilo sa to, čo bolo predtým zakázané – posadiť sa do auta a naživo si vyskúšať pocit z autonómneho auta. Futuristický volant HYPERSQUARE sa totiž môže zasunúť pod palubnú dosku a auto sa premení na luxusnú obývačku.

Peugeot Inception a Emma Drobná
Foto: Peugeot Slovensko
Nositeľ pokročilých technológií

Do roku 2025 Peugeot uvedie na európsky trh 5 nových elektromobilov. Tieto novinky pritom budú používať väčšinu prvkov, ktoré predstavuje Peugeot Inception. Napríklad bohaté presklenie, ktoré má v prípade konceptu plochu až 7,25 metra štvorcového. Automobil si však zachováva priaznivé tepelné vlastnosti a ťaží z multichrómovej úpravy oxidmi kovov, čo je proces, ktorý už NASA používala na štíty prilieb astronautov.

Peugeot Inception a Filip Tuma
Foto: Peugeot Slovensko

Na boku vozidla sa nachádza displej s názvom TECH BAR. Prechádza horizontálne cez celú šírku dverí. Vysiela rôzne správy, keď sa k nemu vodič a cestujúci priblížia. Umelá inteligencia vie rozpoznať vodiča a podľa toho mu nastaví polohu sedadla, teplotu klímy, jazdný režim alebo obľúbenú hudbu či rádio. Okrem úrovne nabitia batérie má TECH BAR aj zvyčajné uvítacie a rozlúčkové hlásenia, ako aj množstvo senzorov a radarov spojených s autonómnou jazdou.

Viac sa o tomto vozidle dozviete TU.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 1.3 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTesla a rekordná svetelná šou, takto sa žije vo Fínsku
Nasledujúci článokTop Gear zvolil tento športiak za Auto roka 2023