Domov News Tesla Model Y Juniper tento rok nedorazí

Tesla Model Y Juniper tento rok nedorazí

Foto: Tesla

Tesla Model Y s označením Juniper tento rok na trh nedorazí. Aj napriek rozličným únikom a zľavám nakoniec americký výrobca elektrických automobilov tento modernizovaný model nepredstaví v tomto roku. Najpredávanejší automobil v Európe, ale aj na svete, sa tak svojho faceliftu dočká až neskôr.

Tesla Model Y by mal vo vynovenej verzii niesť označenie Juniper. Model Y ovládol rebríčky predajov v rámci Európy i sveta, a tak sa očakávalo, že Tesla prinesie jeho omladenú verziu čo najskôr. Opak je však pravdou. Podľa oficiálnych informácií priamo z automobilky sa Juniperu tento rok nedočkáme. Automobilka v oficiálnom vyhlásení dokonca vyzvala záujemcov o Model Y, aby na facelift nečakali a objednali si aktuálny model.

Foto: Tesla
Existuje viacero predpokladov

Toto oficiálne vyhlásenie na podporu predaja aktuálneho modelu určila najmä pre krajiny, v ktorých štát dotuje nákup elektromobilov. Oficiálne oznámenie Tesly prekvapilo verejnosť, nakoľko unikli viaceré pravdepodobné snímky vynoveného modelu. Tieto obrázky potvrdzovali dizajnovú podobnosť s vynoveným Modelom 3 Highland.

Ďalšou indíciou malo byť prudké zníženie cien aktuálneho Modelu Y. To sa často deje v prípadoch, kedy sa chce výrobca zbaviť skladových zásob pred príchodom nového modelu. V prospech neskoršieho faceliftu Modelu Y zasa hrá logika, ktorú použila Tesla aj v prípade Modelu 3. Ten dostal svoj facelift po šiestich rokoch svojho existovania na trhu. Keďže Model Y prišiel na trh o dva roky neskôr, tak jeho facelift pripadá do úvahy v budúcom roku.

Tesla Model 3 Highland. Foto: startstop.sk, Karol Gajdoš
Možno len skvelá stratégia

Okrem tejto logiky odklad modernizácie môžu spôsobovať aj problémy vo výrobe. Továreň v Berlíne obnovila svoju výrobu iba nedávno a veľká časť tohto modelu sa vyrába práve v Nemecku. Nedávalo by zmysel, aby továreň znovu pozastavila výrobu kvôli prechodu na modernizovanú generáciu.

Nech je to už akokoľvek, tento rok modernizácia neprebehne. Možno ide o umnú stratégiu značky využiť dobré predajné čísla a ešte viac zvýrazniť dominanciu tohto modelu na trhu práve zníženými cenami. A takáto stratégia môže znamenať aj výrazné oslabenie konkurencie práve vďaka nízkej kúpnej cene Modelu Y. Veď tento kúsok od Tesly môžete kúpiť už od zhruba 36 tisíc eur.

Foto: Tesla

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTesla - X
Predchádzajúci článokOctavia šitá na Nürburgring? Táto potrápi aj veľké ryby
Nasledujúci článokRenault 5 E-Tech podrobne – pohon, dojazd, výbava, foto