Domov News Ženy volili najlepšie autá roka 2024, toto je ich výber

Ženy volili najlepšie autá roka 2024, toto je ich výber

Foto: startstop.sk, Marek Gorozdos

Poznáme ženské auto roka 2024. Každý rok sa hlasuje v ankete Auto roka. Tento titul slúži ku cti tým najlepším automobilom za daný rok. Vedeli ste však, že aj ženy si vyberajú svoje Auto roka vo vlastnej ankete? A tohtoročný výsledok doprial titul modelu SUV, na ktorého pohon vám benzín netreba.

Každý rok sa uskutočňuje anketa Auto roka a častokrát prebieha vášnivá diskusia o možných kandidátoch na víťaza. Súťaž Svetové ženské auto roka 2024 už dokonca pozná svojho víťaza. Ženy si svoje auto roka volia od roku 2009. No a tento rok nebol výnimkou. Víťazom sa stal kórejský model SUV poháňaný čisto elektrinou. Ide o model Kia EV9.

Foto: Kia
Globálne ocenenie

Práve Kia EV9 uspela v hlasovaní medzinárodnej poroty, ktorá pozostáva z 75 popredných motoristických novinárok z 52 krajín sveta. Dá sa tak povedať, že ide o pomerne globálny titul. Tohtoročná voľba však rozhodne priniesla vysokú náročnosť v rozhodovaní. A to najmä vďaka vysokej úrovni viacerých kandidátov na tento titul.

Marta Garcia, výkonná prezidentka ankety Svetové ženské auto roka, sa vyjadrila nasledovne: „Každý z finalistov mal dostatočné kvality na to, aby získal hlavnú cenu. Kia EV9 však zvíťazila nad svojimi súpermi, pretože ide o vozidlo, ktoré je schopné uspokojiť potreby spotrebiteľov po celom svete.“ Či sa s týmto názorom stotožníte, alebo nie, necháme na vás.

Foto: Kia
Máme viacero víťazov

Kia EV9 však prináša viacero výhod. Toto kórejské elektrické SUV dokáže odviezť až sedem cestujúcich a jeho elektrický dojazd ponúkne na jedno nabitie možnosť prejsť až 563 kilometrov. Maximálny výkon, ktorý toto auto môže generovať, je na úrovni 384 koní. Ponúka aj možnosť ultra rýchleho nabíjania. Kórejskej automobilke sa v tejto ženskej ankete darí. Kia totiž obhájila svoje prvenstvo z minulého roka. V roku 2023 zvítazila s crossover modelom Kia Niro.

Foto: startstop.sk, Jakub Šuplata

Okrem hlavnej ceny porota rozhodla aj o víťazoch v iných kategóriách. Najlepším vozidlom pre rodiny je podľa poroty model Volvo EX30. Najlepším veľkým autom sa stalo BMW radu 5. Titul najlepší off-road/pick-up získal Volkswagen Amarok a v kategórii exkluzívnych vozidiel uspel model Aston Martin DB12. Kia EV9 okrem celkového prvenstva uspela aj v kategórii vozidiel SUV.

Foto: Aston Martin

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 2.7 / 5. Počet hodnotení 29

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPonuka mesiaca: Najpredávanejšie auto so zľavou 21-tisíc
Nasledujúci článokAudi novej generácie sa predstaví 18. marca. Rekapitulujeme, čo o ňom vieme