Domov News Futbalista odmietol jazdiť elektromobilom, dostal mastnú pokutu

Futbalista odmietol jazdiť elektromobilom, dostal mastnú pokutu

Futbalista odmietol jazdiť elektromobilom, dostal mastnú pokutu

Futbalista Kingsley Coman, ktorý v súčasnosti hrá za tím Bayern Mníchov, dostal pokutu vo výške niekoľko tisíc eur. Odmietol totiž jazdiť elektromobilom…

To, že vo vrcholovom športe sa točia milióny, je všeobecne známe. Na druhej strane, profesionálni hráči majú tiež práva a povinnosti, ako obyčajní radoví zamestnanci, hoci asi v trochu inej podobe… O podobách kontraktov vo svete vrcholového športu bežný smrteľník často nemá ani najmenšie potuchy. No najnovšia bizarná situácia z futbalu na nich aspoň trochu vrhá svetlo. V hlavnej úlohe je futbalista Bayernu Mníchov Kingsley Coman, ktorý dostal mastnú pokutu za to, že jazdí na nesprávnom aute…

Audi zadarmo

Sponzorstvá sú vo vrcholom športe bežné, či už ide o spoluprácu na úrovni majstrovstiev sveta (ako napríklad Škoda a MS v hokeji), alebo o kontrakty s jednotlivými tímami. Sponzorskú zmluvu má uzavretú aj Audi s tímom FC Bayern Mníchov (ktorého vlastní 8,33 percenta). Jednou z výhod pre hráčov klubu je napríklad aj využívanie vozidiel značky zadarmo. Má to však háčik.

Kým počas víkendov sa môžu hráči voziť na ľubovoľných vozidlách, zmluva ich viaže k tomu, aby pri jazdách na tréningy a iné oficiálne klubové udalosti využívali výhradne poskytnuté vozidlo so znakom Audi. A aby toho nebolo málo, od minulého roka si futbalisti nemôžu vybrať ľubovoľný model, ale sú viazané voziť sa na elektrickom e-trone.

A práve v tom je háčik. Kým bežného smrteľníka by akékoľvek auto zadarmo určite potešilo, futbalisti zvyknutí na luxusný životný štýl to vnímajú trochu inak. Viacero z nich nafotili, ako sa na tréningy vozia v súkromných McLarenoch, Ferrari či Mercedesoch. To sa, pochopiteľne, sponzorovi klubu vôbec nepáči, a tak prišiel s “motiváciou” v podobe pokuty vo výške 50-tisíc eur.

Štyri krúžky vs. trojcípa hviezda

Jedným z previnilcov je aj Kingsley Coman, ktorý sa na tréning opakovane dostavil na McLarene či Mercedese triedy G vo vrcholovej verzii s označením 63 AMG. Pri poslednom pokuse o zaparkovanie neželanej značky do podzemnej garáže ho obsluha nepustila dovnútra, a tak musel nechať vozidlo na ulici a ísť na tréning po vlastných. Pritom ho však nafotili paparazzi z nemeckého magazínu Bild. Podľa dostupných informácií mu tak neostávalo nič iné, len pokutu vo výške 50-tisíc eur zaplatiť..

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNové BMW M4 prichádza aj vo verzii Cabrio ! Načo sa môžeme tešiť ?
Nasledujúci článokTesla v Nórsku prehrala súd s majiteľmi vozidiel, dostanú nemalé odškodné!