Domov News Rhino RR01 je superšport za 35-tisíc. Pošlú vám ho v krabici, ale…

Rhino RR01 je superšport za 35-tisíc. Pošlú vám ho v krabici, ale…

Každý túži vlastniť superšport. Vďaka spoločnosti z Litvy ho máte na dosah za zlomok ceny. Rhino RR01 vám príde v krabici, avšak bez jedného dôležitého komponentu. 

Rhino RR01 je historicky prvým superšportom pochádzajúcim z Litvy. Navyše prichádza s konceptom, aký poznáme desaťročia. Zakladatelia spoločnosti Rhino Racing najskôr o nápade postaviť vlastné auto len vtipkovali. Po pol roku žartovania sa vtip zmenil na seriózny plán, a po približne ďalšom roku a pol vyšli s testovacím kusom na trať.

Rhino RR01
Foto: Rhino Racing
Stavebnica

Pokial si objednáte Rhino RR01, príde vám v krabici. Celý superšport je vyrobený a vyvinutý tak, aby ho zvládol v domácej garáži postaviť ktokoľvek, bez väčších technických zručností. V spoločnosti sa pýšia tým, že celé auto, od dizajnu zameraného na aerodynamiku až po nastavenie geometrie, je navrhnuté a vyrobené vlastnými silami. Dokonca bez akéhokoľvek kopírovania alebo použitia cudzích dielov. Za veľmi slušných 35.000 eur bez DPH obdržíte hliníkový monokok, bezpečnostnú klietku, karosériu vyrobenú zo sklolaminátu, nastaviteľné lichobežníkové zavesenie kolies, nastaviteľné tlmiče a volant, v ktorom je integrovaný 4,3 palcový displej. Máte pocit, že vám na zozname niečo chýba? Nie ste sami.

Rhino RR01
Foto: Rhino Racing
Motor

Dostávame sa k spomínanému háčiku z úvodu. Pri objednaní cenovo dostupného superšportu, ktorý nemá konkurenciu, potrebujete objednať motor samostatne. Testovaný prototyp je poháňaný 5,2-litrovým desaťvalcom z produkcie Audi. V prípade Rhino RR01 produkuje výkon 480 koní. Motor, ktorý majú zákazníci možnosť objednať sa, však líši. Zákaznícky motor prejde kompletnou prestavbou vnútorných komponentov a vybavený bude pretekárskou riadiacou jednotkou. Spojený môže byť so sekvenčnou prevodovkou a diferenciálom s obmedzenou svornosťou. Tento motor vás bude stáť ďalších 37.500 eur bez DPH.

Rhino RR01
Foto: Rhino Racing
Stále sa to oplatí

Po sčítaní všetkých výdavkov, aj s pohonným agregátom, tento superšport stále nemá súpera. Pri zohľadnení faktoru zábavy pri samotnom skladaní sa z tohto auta stáva sľubný adept na skvelý darček pod stromček pre motoristov.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.3 / 5. Počet hodnotení 15

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJrhinoracing.eu
Predchádzajúci článokMacan na jar skončí. Môže za to EÚ alebo neschopnosť Porsche?
Nasledujúci článokMalý a cenovo dostupnejší elektrický Hyundai N by mal byť realitou