Domov News Škoda Octavia vstupuje na slovenský trh. Bude drahšia ako predchodca

Škoda Octavia vstupuje na slovenský trh. Bude drahšia ako predchodca

škoda octavia
Zdroj: Škoda

Autorizovaní predajcovia značky Škoda začínajú v týchto dňoch prijímať prvé objednávky na model Octavia 4. generácie. Najpredávanejší zástupca českej značky tak oficiálne vstupuje na náš trh. Bude drahší ako predchodca, no ponúkne viac miesta, modernejšie technológie a emotívnejší dizajn. Ako prvá prichádza verzia kombi, ktorú o 2 týždne neskôr doplní klasický liftback.

Štartovacia cena za liftback v podaní novej Octavie predstavuje 17 790 eur. Ide o verziu ACTIVE, ktorá obsahuje litrový preplňovaný trojvalec s výkonom 81 kW spriahnutým s manuálnou 6-stupňovou prevodovkou. Základ však bude k dispozícii až v priebehu júla tohto roku. Octavia tak na náš trh prichádza vo výbavách Ambition a Style. Prvá menovaná výbava začína na sume 21 810 eur za liftback, respektíve 22 760 eur za kombi. V tomto prípade dostanete pomerne slušne vybavené auto. Základom bude obľúbený motor 1,5 TSI s výkonom 110 kW, ktorý bude spolupracovať s manuálnou šesťstupňovou prevodovkou. Okrem benzínu, bude Octaviu možné už teraz predobjednať s novým dvojlitrovým dieselom. Ten prichádza v dvoch výkonových verziách 85 respektíve 110 kW. V prípade silnejšej verzie bude zatiaľ dostupný len s automatickou prevodovkou DSG.

„Nová ŠKODA OCTAVIA je našim najdôležitejším modelom a etalónom v segmente vozidiel strednej triedy na Slovensku,“ hovorí Marek Růžička, konateľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko. Z toho dôvodu Octavia ponúka oproti svojmu predchodcovi obrovský technologický posun. V priebehu roka sa novinky dočkáme aj vo verziách Scout, RS či dokonca s plug-in hybridným pohonom alebo s agregátom spaľujúcim CNG. Určite Vás zaujíma, čo za vyššie uvedenú cenu dostanete. V prvom rade treba spomenúť, že zatiaľ na klasické “budíky” v Octavii môžete zabudnúť. Už vo výbave Ambition je k dispozícii s 10-palcovým Virtual Cockpit, LED svetlomety vpredu i vzadu, 16-palcovými diskami kolies a s asistentom udržiavania v jazdných pruhoch. Z hľadiska komfortu potom nebudú chýbať vyhrievané predné sedadlá, centrálne uzamykanie a štartovanie tlačidlom a mnoho ďalšieho.

Nová Octavia je tu! Prináša veľa vylepšení a je opäť triedou sama pre seba

STYLE s poriadnou výbavou

Najvyšší stupeň STYLE na našom trhu začína už na 24 540 eur za liftback alebo 25 490 eur za kombi. Z bohatej strednej výbave dopĺňa 17-palcový disky kolies, Matrix Full LED predné svetlomety a najvyšší stupeň zadných svetlometov, svetelný a dažďový senzor či 10-palcový navigačný systém Columbus. Nemôže chýbať ani ambientné osvetlenie, dvojramenný volant, čo je pri Škoda absolútna novinka, systém KESSY FULL, alarm alebo chrómové lišty v interiéri. K dispozícii ihneď po spustení rezervačiek je aj možnosť konfigurácie. Tá okrem iného zahŕňa aj možnosť dokúpenia si akčných paketov.

Napríklad paket AMBITION PLUS za cenu 449 eur ponúka dopĺňa štandardnú výbavu o svetelný senzor, KESSY FULL systém či ambientné osvetlenie interiéru. Na druhú stranu v STYLE PLUS za sumu 749 eur dostanete doplnkovú výbavu v hodnote až 2140 euro. V tomto prípade v Octavii nebude chýbať parkovacia kamera, virtuálny pedál, elektricky nastaviteľné sedadlo vodiča s pamäťou, elektricky ovládané, vyhrievané a sklopné spätné zrkadlá s osvetlením nástupného priestoru, vnútorné zrkadlo so stmievaním, SIDE ASSIST, detská poistka, spací paket či Sun and Pack paket, ktorý je k dispozícii v prípade liftbacku. Ceny za jednotlivé motorizácie si môžete už teraz nájsť na stránkach automobilky. Čo sa týka hybridného pohonu alebo 147 kW dieselu, tie budú k dispozícii v priebehu tohto roku. Verzia RS bude potom svetu predstavená už o pár dní.

TEST Škoda Octavia RS – dosluhujúca, no stále výborná

Zdroj: Škoda

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTuning auta? Nezabudnite na brzdy, môže vás to vyjsť draho
Nasledujúci článokDS 9: Francúzi ukázali, ako si predstavujú skutočný luxus
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.