Domov AUTOSALÓN MNÍCHOV Autosalón v Mníchove bude bez automobilky Vinfast

Autosalón v Mníchove bude bez automobilky Vinfast

Tohtoročný autosalón v Mníchove IAA 2023 sa bude musieť zaobísť bez vietnamskej značky Vinfast. Nepoznáme dôvod neúčasti, jedno však zostáva isté, a to že novinky vietnamskej značky v Nemecku tento rok neuvidíme. Viaceré čínske automobilky si však rozhodne nenechajú ujsť túto príležitosť zlepšiť povedomie o ich modeloch v Európe.

Autosalón v Mníchove IAA 2023 sa uskutoční už začiatkom septembra. Pomerne mladá vietnamská automobilka Vinfast sa však tohto podujatia nezúčastní. Iba 5 rokov dozadu ponúkla svetu svoje prvé modely a už nejakú dobu má snahu dostať sa do povedomia aj v Európe. No a skvelou platformou na zvýšenie povedomia sa mohol stať práve autosalón v Mníchove. Vietnamci ale na tento autosalón neprídu.

Príliš prísne pravidlá

Plán automobilky Vinfast spočíval v spustení predaja svojich automobilov na trhoch v Nemecku, Holandsku a Francúzsku. Zatiaľ však nedošlo k jeho spusteniu. Generálna riaditeľka automobilky Le Thi Thu Thuy sa vyjadrila ešte v júni k tejto situácii a za príčinu oneskorenia označila sprísnenie bezpečnostných pravidiel pre nové vozidlá v Európe.

Vietnamská automobilka tak svoje aktivity sústreďuje najmä na americký trh. Vďaka odlišným požiadavkám na automobily sa rozhodla orientovať svoje aktivity najmä na USA. Aj napriek faktu, že predajné čísla SUV modelu s označením VF 8 rastú iba pomaly, automobilka sa rozhodla zahájiť výstavbu továrne v Severnej Karolíne v USA. V tomto výrobnom závode by mala z liniek schádzať trojica elektrických crossoverov.

Stálice nesmú chýbať

Autosalón v Mníchove otvorí svoje brány od 5. septembra a potrvá do 10. septembra. Na tomto podujatí rozhodne nebudú chýbať všetky tradičné nemecké značky. Očakáva sa však príchod elektrického giganta Tesla a o slovo sa pobijú aj čínske značky ako BYD, Leapmotor a na Slovensku pomerne známy Dongfeng. Na autosalóne si prídu na svoje aj fanúšikovia technologických spoločností. Svoju účasť potvrdili značky ako Google, Luminar, Nvidia či Qualcomm. Nebudú chýbať ani stálice ako Bosch, ZF, Continental či Forvia.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAuto.cz
Predchádzajúci článokRecenzia: Film Gran Turismo potešil aj sklamal
Nasledujúci článokPrivítajte špeciál Lamborghini Huracán Sterrato Opera