Domov News 10 najkrajších konceptov spred desiatich rokov

10 najkrajších konceptov spred desiatich rokov

Pininfarina Sergio

Na autosalóne v Ženeve oslávil vroku 2013 svoju svetovú premiéru koncept Sergio. Išlo o modernú dvojsedadlovú barchettu ako pocta slávnemu mužovi, ktorý vyše 40 rokov stál v čele svetoznámeho dizajnérskeho štúdia, Sergiovi Pininfarinovi.

Sergio Pininfarina, syn slávnejšieho otca Battistu “Pinin” Farinu, majster talianskeho štýlu, zanechal hlbokú a nezmazateľnú stopu v histórii dizajnu automobilov po celom svete. Tvorivý génius predvídal trendy a výsledky dizajnérskeho štúdia pod jeho vedením sú výnimočné diela mnohých značiek. Aj kompaktná dvojmiestne barchetta Pininfarina Sergio hľadí do budúcnosti vo velikánovom duchu prostredníctvom svojich zmyselných a čistých športových línií, navrhnutých na mechanickom základe modelu Ferrari 458 Spider.

Pokračuje v najlepšej tradícii výskumu a vývoja dizajnérskeho ateliéru Pininfarina a je okamžite po svojom zrode identifikovateľná ako majstrovské dielo odkazujúce na dlhý rad koncepčných vozidiel a sériových modelov pre značku Ferrari. Exkluzivita Sergia na základe funkčných mechanických skupín je nastavená v odkaze na tradíciu zákazkovej stavby špeciálnych automobilov pre zvláštnych klientov v tomto preslávenom talianskom dizajnérskom dome. Išlo teda o skutočný funkčný automobil. Podľa Paola Pininfarinu, Sergiovho syna, tento koncept vyjadroval estetické hodnoty, ktoré jeho otca vždy inšpirovali.

Sergio je nízky čistokrvný otvorený športový automobil s motorom umiestneným uprostred. Prednej nízkej časti konceptu dominujú integrované svetlomety, inšpirované minulosťou a prenesené do budúcnosti. Zadné svetlá sú interpretáciou témy dizajnu svetlometov Ferrari. Barchetta s výrazným profilom má len malé výklopné dvere pre ľahší nástup. Súčasťou dizajnu konceptu sú aj helmy vo farbe karosérie. Čalúnenie svetlo-šedou kožou so starožitným efektom na sedačkách v interiéri je doplnené kovovými nitmi a tkaninou s bronzovými detailmi. Špeciálna karmínová farba exteriéru je inšpirovaná pôvodnou červenou farbou Dino Berlinetta Speciale. Disky kolies predstavujú kontrastný prvok v porovnaní so zvyškom auta a ich zlatý povrch je odkazom na pretekárske berlinetty zo šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov.

Koncept Sergio je dlhý 4550 mm, široký 1940 mm, vysoký len 1140 mm a ponúka batožinový priestor s objemom 110 litrov. Na pohon Sergia slúžil motor V8 s objemom 4499 cm³ z Ferrari 458 Spider spojený so sedemstupňovou sekvenčnou prevodovkou. S hmotnosťou 1280 kg zrýchľoval koncept Sergio z nula na sto za 3,4 sekundy a dosiahol maximálnu rýchlosť 320 km/h.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.3 / 5. Počet hodnotení 9

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Predchádzajúci článokFormula 1 na Slovensku? Okruh mal byť v Piešťanoch
Nasledujúci článokTEST Mercedes-Benz A 180 – decentná evolúcia